fredag 24 februari 2012

Glödlampan

En vanlig hederlig glödlampa, ser ni vad fin den är ändå..Jag har inte tänkt på det så där ingående förut..men den är faktiskt riktigt fin...Och jag ska ärligt erkänna att jag hamstrar glödlampor just nu, jag har byggt upp ett litet lager här hemma...



För jag vet ju att den ska försvinna helt snart, och jag är rädd att mina lampor ska bli fula med den nya tidens glödlampor...jag vill ha klara gammeldags..Jag har inte kollat in det nya sortimentet av lampor, har ni ? Finns det något hopp för våra lampor ? Man vill ju inte att det ska lysa onormalt starkt heller...eller hur ?



Kolla här vilken bild jag hittade på nätet, jag minns inte var..men visst är den fin ? Ser ni den stora glasburken med glödlampor i, så ska jag också göra med trasiga lampor. För om några år så är det knappt någon som minns den gamla glödlampan, och då kan det ju vara kul att ha sparat några tänkte jag..

Jiippiiee för Fredag..nu tuffar det på, snart är det Mars månad !

Kraaam Anette

38 kommentarer:

Rummet för välbefinnande sa...

Ja tänk att man ser hur fina de är när man vet att de inte kommer att finnas kvar. Så kan det nog vara med en hel del i livet.
Ha en bra helg!
Kram kram Mia

annashusidingtuna sa...

Hej!
Kul grej att spara gamla glödlampor i glasburk, ser ju riktigt stylish ut!
Ha en toppenfredag.
Kram Anna

G:a Affären sa...

Visst är det så, de nya är klumpiga jämfört med de gamla. Det är en djungel därute med alla olika slags lampor, hamstra på du, jag tror jag ska göra detsamma.
Önskar dig en skön helg Anette,
/Cia

Vit dröm sa...

Superfint att spara i en burk som på bilden, härligt! Ha en fin fredag! Kram Anna

Mittvitahem-Gottoblandat sa...

Ja jag kan hålla med om att låg energilamporna med sin klumpiga sockel inte är vackra eller smidiga i våra lampor alls.
Men jag jobbar i en ICA butik & är ansvarig för hela special avd inkl .lamp avd så jag vet om att det även finns en annan lågenergilampa som ser ut som de vi har idag ,fast den spar bara 30% energi ligger i 1p från Osram i en orange kartong .Finns i flertal storlekar,så kolla & testa ska du se att den är rätt ok som efter följare. kram Victoria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har också hamstrat, hade en av dom nya och tyckte det var ett gulare ljus. Men det kommer säkert finare får vi hoppas. Jättefint och samla i en burk, för visst är dom fina.
Ha en toppenhelg vännen
Kramar
AnnaMaria

n o r d i n g å r d e n sa...

Hurra för gamla lampor!!! Det vete sjutton om de nya gör så mycket för miljön.... nya idéer har kläckts förr, utan mening... och visst är det så, de gamla är snyggare, till din fina skärm där tex vill man ju inte ha en klumpig ogenomskinlig... snygg idé att samla gamla i en burk, ha en mysig osthelg;) Mari.

Helena E. Källgren sa...

Glödlampor är vackra och ljuset är mycket finare än det som blir av energilampor. Jag hoppas att det kommer moderna som är lika fina - plus energisnåla.
Ha en härlig helg!

Fru N och villa Någorlunda sa...

Jag gör som du och hamstrar :) Lite galet är det ju, men är man en nostalgiker så är man. Tror att vi kommer att sakna de gamla lamporna och ljuset de gav när de inte längre finns.

Unknown sa...

Ja så är det väl, att de klara ska försvinna eller...har inte riktigt koll på det där. Kul idé med glödlampor i burk. Kanske man skulle fylla i en av alla burkar man har:)
Kul du gillar kudden, den är riktigt fin.

Ha en trevlig fredag!
Kram Anna

Malin's Hus sa...

Så sant så, glödlampan är rätt cool tycker jag. En inredningsdetalj ;) kram

www.villa113.bloggspot.com sa...

Så fina bilder du har, får sån inspiration. Din tvättstuga är ju bara sååå fin:).

Ha en fin dag!
/Maria

Darling Grey sa...

For en fin blogg du har!
Og et nydelig hjem har du også :) Klem!

Millygarden sa...

Håller med vi har gjort detsamma..hamstarat lite klara glödlampor till våra skomakarlampor. HaR faktiskt inte hittat något snyggt alternativ.

Men Gumman blir det inget Fredagsfika idag?

Här skiner solen så på eftermiddagen ska jag ta mig en tidning och en kopp kaffe med mig ut i solskenet.
Kram Marina

gamla skolan sa...

Visst är det så tråkigt sken i dom nya glödlamporna !! Jag samlade också på mig ett gäng , men dom har snart tagit slut :(
Önskar dig en fin Helg !
Kramar // Susanne ♥

linnea-maria sa...

Hejsan! Jag håller också på att hamstra glödlampor. Jag tycker om det varma skenet från dem. Men de trasiga har jag sparat sedan länge. Jag är faktiskt ganska säker på att de kan bli heta längre fram antingen som pysselmaterial eller nostalgi. Om man sågar av botten och tar ur glödtråden kan man använda den till lite diverse. på något sätt ska jag komma på hur man tar bort gängen också (jag har sett små vaser och saltkar). kram /Therese

Anno 1924 sa...

Huff jeg liker ikke de nye pærene som er i ferd med å ta over. Ikke skal de være særlig miljøvennlige heller, de inneholder blandt annet kvicksølv. I tillegg skal de håndteres på en spesiell måte dersom de knuses!? Liker de gode gamle glødelampene:) Jeg har et lite lager selv;)
Ha en fin fredag!:)

Anonym sa...

Hej
Jag köpte en lyktglödlampa från Gysinge byggnadsvård för 2 sommrar sedan, den kostar 70 kr och lyser fortfarande varje kväll.
Det kallas koltråd eller liknande kan ha fel, men det är ingen vanlig glödlampa, utan de första som gjordes. Den lyser på ett speciellt sätt man ser glödtrådens gula ljus.

LOPPISLIV sa...

Det var ju en rolig idé att spara på glödlamporna, ja de blir väl antika också snart :-)) Får nog försöka hamstra på mig jag också, har inte tänkt på det att de ska försvinna, de nya energilamporna är inte alls så fina!!

Ha en fin fredag! Här i söder lyser solen och det känns nästan som vår ute :-))

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ sa...

ja lågenergi är ju inte så snygga..ha nu en underbar helg..
kram Gabriella

Madame Morell sa...

Oj det har jag aldrig tänkt på,,,vackert faktiskt:)
Gooooo helg.
Kram.

Anonym sa...

Hejsan!

Jag brukar köpa mina glödlampor på lysman.com och i går fick jag ett email som meddelade att de har glödlampor som ser "gammeldags" ut.
Tycker att de ser riktigt fina ut men har inte hunnit beställa några ännu.

Cathrine

My Shabby Streamside Studio sa...

You will still be able to order specialty bulbs like the Edison style 'squirrel cage' bulb on Amazon in the US at least!

If I have to use a bulb meant for the refrigerator I will do it!

xoxo

Sandy

Priscilla sa...

I have been buying traditional bulbs, too. The newer ones are far too dangerous for me to have in my home. This should make you understand how smart you are to use the old style.
Read about it here:
Toxic light

mormorMärtas sa...

Ja, det är svårt att hitta lampor med varmt ljus... Kanske bäst att lagra...
Ha en skön helg, kram Annika

Ann-Catrin sa...

hej vännen!

du gör alldeles rätt i att börja hamstra.. de nya är verkligen inte fina.. inget fint ljus..
man kan ju undra om det är så mycket miljöförbättring med dom heller..


Så fint det var i glasburken

vill önska dig en riktigt fin helg där uppe i norr

kramar
Ann-Catrin

Vitspets sa...

Jättefint att samla i en burk ...
Kram Karina

Tinas bo sa...

Här hamstras det oxå!! hihi
Vilken härlig ide' att samla de trasiga i glasburk!! :))
Ska jag nog ta efter.. hihi

Ha en mysig helg
Kramis Tina

Pite ByggnadsvårdsErica sa...

Ville bara önska dig en trevlig helg :-)


Varma fredagshälsningar Erica Pite Byggnadsvård

Rita sa...

Hello Anette,
I still use the old bulbs in my home as I definitely hate how the new ones look. Unfortunately one day soon we will no longer able to find them and so it will be nice to see old discarded ones showcased in a mason jar or on a tray.
I love your blog: so full of inspiration.
Have a nice weekend
rita

Heaven's Walk sa...

Hi Anette! I just bought some of those bulbs for my entry and kitchen farmhouse lights. Here in the U.S. they call them "Edison" lights and are made from thicker glass because the bulb is more exposed in the fixture. I love the way they look! Have a happy weekend!

xoxo laurie

Johanna Stålros sa...

Visst är de läckra;) Gillar den nedersta bilden jättemycket. Kram

Anonym sa...

Ja, dom är ju vackra glödlamporna. Har inte heller tänkt på det föränn jag läste det här på din blogg. Mycket smart att samla dom i en glasburk. Kramar och ha en underbar Söndagseftermiddag.

www.InWhite4You.se sa...

Hej Visst hittar man ina bilder på nätet som man faller för och vill dela med sig till andra. Glödlampor i burk - jätteläckert verkligen. Tack för tipset. Kram Lena

EvaB sa...

Visst är de dekorativa! Man har bara inte tittat på dem på det sättet... Vi har också ett lager här hemma av de gamla, men oroar mig för giftet och hanteringen av de nya.

cat sa...

Håller med dig, det är jättesvårt att hitta snygga "glödlampor" av det moderna slaget. På nåt sätt är ju vitsen med glödlampan att man ska se glödtråden.
Ha de gott. Catarina

Ekenäsliv sa...

Hi hi festligt att du hamstrar glödlampor;) Men visst är det så, de nya är inte så snygga och LYSER så starkt, hrm.. Får nog göra som dig;)
Kram Anna

Anonym sa...

Men vilken läcker ide... Hur fint som helst! Välkommen till mig, jag har en utlottning just nu:)