fredag 2 mars 2012

Lite kök

Då var det äntligen Fredag igen !! Sååå härligt med helg, även fast jag jobbar så är det ju så skönt med helg, lite gott att äta och bra på TV, då är jag nöjd...



Ser ni där på köksbänken ? Vem sitter där, joo vår goa katt Maja, hon har sin matskål på bänken, annars får hon inte ha den ifred för vår hund Nisse ! Hon är så smidig, hoppar lätt upp med ett skutt, trots att hon nu är 11 år..vår goa kloka katt...




Jag lovade ju att visa er hur mycket snö vi har här i Norr !! Den här bilden fotade jag igår, kolla alltså..det är tonvis med snö..hur ska det någonsin hinna smälta ? Så funderar man varenda år. Men det kommer en Vår och en Sommar även här, jag lovar.

Ha det gott alla, och idag Fredagsfikar vi något gott eller hur ?

Kraaam Anette

59 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Ojoj så mycket snö!! Katter är så smidiga, min älskar att hoppa upp och bara högt;) trevlig helg. Kram

Villa Björkenäs Backen sa...

God morgon !

Oj så mycket ! ;)men det är ju bara 2.3 så det är klart att det ska
hina smälta.
Vilka fina köksbilder. Så fint med allt porslin med.

Så lilla Nisse gilar kattmat ;)
Vad blir det för fika idag ? ;)

Trevlig helg på dig ! Kraam Sirpa

Anonym sa...

Hej! Oj, så mycket snö, men som sagt med vårsol och vårregn är det snabbt borta! Vill också passa på att säga att jag njuter av dina fina bilder och ditt vackra hem. Gillar ditt sätt att fotografera små detaljer. Fastän jag inte känner dig så får jag känslan av att inredningsstilen klär dig!
Trevlig helg!
Hälsningar, Gunilla

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Snö ja, en av bakdelarna med att bo såhär långt upp i landen!
Fördelen är väl midnattsolen c",)
Ha en finers helg, KLem Anna

Kickan Style sa...

Jaaa det ser ungefär ut som hos oss... men lite har snön börjat smälta. Äntligen!!

Ha en fin helg!
Kristina

Så Vitt Jag Vet sa...

Visst nog är det skönt med fredag ! Ja nog har ni massor med snö.. Men vi har nog oxå ca 70 cm här nere i södra Finland..
Kraam
Sanne

Vit dröm sa...

Men oj vad snö!! Herrejesus! Här är det riktig vår, såg snödroppar igår-mysigt!
Ha en härlig fredag och helg!
Kram Anna

Unknown sa...

Åh lyckliga ni som har så mycket snö, det finns väl inget mysare än mycket snö när våren och solen kommer.

Tänk att gräva ner sig i snön med en filt över sig och bara njuta av solens strålar, det blir så mycket ljusare då.

Här är det snart helt snöfritt och det är inte samma känsla att vårsola då.

Ha nu en mysig helg och hoppas det ordnar sig med Pleasejeansen.

Kraaaaaaaaaaam

Malin - stärnflocka sa...

Ert kök är så fint. Jag kåller på att ändra lite smådetaljer just nu i mitt kök. Så plötslit ser jag bara röda detaljer överallt. Älskar de där Greengateskålarna! Försöker se vad du har på översta hyllan. :)
Ha en bra dag!

No34 sa...

Jisses vad snö... idag är jag glad att det var lite snö vi fick, för nu vill jag ha vår!!!!! Ha en skön fredag! Kram Kate

Tess på Tilda och Mamma sa...

Ja visst har vi mycket snö här i norr, och vi tänker samma varje år ska det verklinge bli vår och sommar. Här har det varit +7 grader i nästan tre dagar så det har droppat och smält. Hoppas bara helgen bjuder på fin väder också.Ha en bra fredag här blir det fika på stan/Theres

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var mycket snö!! Kontrasterna är stora i detta avlånga land, idag ska jag ut och titta efter blåsippor. Härliga bilder från ditt kök, smart med matskålen högt.
Ha en toppenhelg vännen
Solig kram
AnnaMaria

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ sa...

God Fredag morgon!
Det var himmel va snö ni har kvar..
Var till Borlänge i onsdags och där var det mer eller mindre snö tomt..vi har lite grann kvar men vi har ju haft dåligt med snö hela vintern tyvärr. tror vi har skottat en handfull ggr bara. du har ju bedårande vackert inpå knuten men jag förstår att du vill se gräsmattan lika mycket som en annan nu.. trevlig helg på dig♥
Kram Gabriella

Käranån sa...

Hej!

Vi har också mycket snö här, men nu har vi plusgrader, sol och takdropp = vår i luften. Körde för 2 veckor sen från Lövånger via H.randa-Tornå i värsta snöstormen så jag har sett att ni verkligen har jättemycket snö i norr.
Vackert kök ni har och gullig Maja. Ha en skön helg!

Anonym sa...

Hej! Ja, de är helt underbara våra älskade djur så godmodiga och sanna. Visst är det vackert med snö och rimfrost men jag är ingen "vintermänniska". Här i Småland är det snöfritt och plusgrader. Vilken härlig tid vi har framför oss. Ja, Fredag igen då blir det Fredagsfika på jobbet med något gott. Kram Christina! Ps Jättefint kök. Ds

linnea-maria sa...

Oj vad snö ni har fått! Jag har bara skottat uppfarten 2 gånger i år det tycker jag är lite. men då kanske ni fick den snön istället ;) Tycker din kökshörna är så fin. Är det vita laminatskivor du har i köket? Vi har såna i björkimitation och jag tycker de är så trista. Jag vill ha något fräschare.

Vardagligating sa...

Vackert med snö! Gillar din fina lykta som hänger på huset, och köket, mycket fint och harmoniskt!. Nog längtar man efter våren nu, det går fort när det väl börjar smälta. På söndag står jag vid målet i Mora och hejjar på maken min som åker Vasaloppet. När vi kommer hem är nog den mesta snön borta. Härligt!

Ha en bra helg!

Bjørkli Søndre sa...

Vinterstemning ute og et vårlig kjøkken! Herlige bilder.

Du har så mange søte ting på kjøkkenet. Love it!

Ønsker deg en riktig god helg!

C h a r m i g t L a n t l i g t sa...

Hejsan!

Oojj så mycket snö. Men som du säger så går det fortare än man tror. Vips så är sommaren här och denna tiden är ju ljuvlig tycker när sommaren är framför =) Ha en go helg Kram Sanna

Anonym sa...

Snälla söta! Endast egennamn, alltså något man/någon/något kan heta stavas med stor begynnelsebokstav! Varken norr, vår eller sommar hör hemma i den kategorin. P.s.Veckodagarnas och månadernas namn är dock undantag. Stavas med liten begynnelsebokstav på svenska! Hälsar språkpolisen som verkligen gillar din blogg...

Min Skattkammare sa...

Hej Anette!
Mycket snö...men det är vackert när solen skiner på det! Och så reflekterar och förstärker det ljuset i bilderna. Men visst är det en enorm lättnad när det försvinner.
Vår och Sommar är så ljuvliga att de förtjänar stor boksatv!! ;o))
Jasså...Nisse är inte lika spänstig som Maja. Attans också! Fast vem är det....? ;o)
Ha en fin helg!
Kram Kicki

Mopsfidel sa...

Holy Moly! So much Snow still now?
Enjoy your weekend.

Mopsfidel sa...

Holy Moly! So much Snow still now?
Enjoy your weekend.

Mopsfidel sa...

Holy Moly! So much Snow still now?
Enjoy your weekend.

Annatroll sa...

Halloj! Katter är ju hur goa som helst. Jag har 2 st, en tjockare och en smalare modell... Där gäller det att vara snabb o flytta maten när lillen (Sudden) har ätit klart annars kommer storebror (Felix) o glufsar i sig det som är över... Ha en mysig helg trots jobb! Kraam Anna

n o r d i n g å r d e n sa...

Go Maja, tycker Nisse är dryg, ha, ha.. de är så söta båda två, tur hon kan ha maten fint serverad på vackra bänken... ja, det var en rejäl snöhög men så brukar det ju se ut denna tiden, här har snön smält otroligt mycket, förra året hade vi mer som du har, denna våren verkar rekordsnabb men det blir nog ett bakslag för oss alla=) Trevlig solig helg, trots jobb! Mari.

Anno 1924 sa...

Oj, dere har nok av snø ser jeg;) Man får nyte det siste av vinteren, for det er ikke lenge til våren kommer fullt nå! Gleder meg:)
Ha en flott helg!

Malms Verden sa...

Dejlige billeder og sikke en masse sne I har oppe i nord!
Jeg kender godt det med at fodre katten på køkkenbordet. Jeg har selv to gamle katte på 11 og 10 år og de må også fodres på bordet for at være i fred for min hund Genie.
Det er altid dejligt med week-end, så jeg vil ønske dig en god en af slagsen.
Knus fra Rita

Solgården sa...

Känner igen det där med att ha katten på bänken för att inte hunden ska ta maten :)
Även dom hööga snöhögarna i norr...ja dom har vi gått om.
Tur att det töar för fullt nu!

ha en skön fredag
Kram/Sofia

Vintage House sa...

härligt bild från ert kök....
oj oj så mycket snö men snart så är det borta oxå...
Önskar dig en fantastiskt helg och hoppas på massa sol...
kram
sandra

Rosa i huset i vitt sa...

Det var inte lite sn ni hade.

Ha en bra helg
Kram Rosa

Anonym sa...

Fryyyyseeer bara jag ser bild på snö =S Tycker lite synd om er faktiskt. Håller tummar o tår för att det ska bli riktigt varmt och smälta undan en hel hög med snö för er =) Nog för att de är smidiga när de vill katterna men ibland är de lite väääl klumpiga. Förra veckan så fick jag sanera hela v.rummet på spegel och glassplitter efter ett rejs kl 23:10. Men de är ju så ljuvliga och underbara mina missor =)så det gör ju inget =)

Catarina m halvdan blogg (fortf.) så lite anonym för nu.

Byronesse sa...

Vilka fina bilder på ert kök och kissekatten! Mycket snö kvar men det är väl helt okej så länge himlen är så blå som på dina bilder:-) Ha en riktigt fin helg!

Kram
Emma

Helena sa...

Ja, ni har då betydligt mycket mer snö än vi har. Det mesta har tinat bort här sista veckan! Jag är redo för våren nu. Önskar dig en fin och härlig helg /Helena

Tinas bo sa...

Herregud vad snö ni har!!!
Här har vi haft sol och +17 grader... :))

Härliga bilder från ditt vackra kök!!
Mina snart 15-åriga katter är oxå så viga och smidiga...
önskar jag kunde säga detsamma om mig!! hahahaha

Ha en härlig helg
Kram Tina

Vita Paradiset sa...

Hej!
Oj oj, hur står du ut med all snö så länge?! Jag är inte anpassad att bo uppe i norr, bor i Västervik som tur är .-) Avskyr kyla, snö och vinter! Här har nästan allt smält bort nu, snödroppar tittar fram, jag har gått i foppatofflor och en tröja ute och plockat upp i trädgården :-) Hoppas våren kommer snart till dig också! Fina bilder på köket! Vi har likadant med vår katt, inte vidare roligt att behöva ha den där men vad gör man? Det viktigaste är ju att djuren har det bra! Gillar ditt kök massor!
Kramar maria

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Vilka vackra bilder från ert kök..
Jösses vad snö ni har, här i Värmland är det bara nån liten snöhög kvar o is, vi har haft underbart vårväder hela veckan!
Ha en fin kväll.
Kram på dig
Jessica

Heaven's Walk sa...

It looks like springtime inside your lovely home, Anette - but it sure looks like winter yet outside! :) I think we're all looking forward to feeling the warm sunshine of spring, aren't we?

Have a great weekend!

oxo laurie

Annaochlivet sa...

Åhåå sicken inspiration man får av dig! Tack för det! :) Kram

Vitspets sa...

Bara älskar dina bilder ...
Ha en fin lördag !
Kram Karina

Rose Garden Malevik sa...

Hej Anette
Ja Sverige är verkligen ett avlångt land......
här e klass 5 varning på gräsbränder :)
å missa nu inte,,,,

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

förra veckan var det 106 fina bloggar med :)
De e kul att vara med
VÄLKOMMEN
Håkan

andi sa...

Woaw, så mycket snö!!! Vad avis jag blir! Här finns det ingenting kvar och det tycker jag är så trist. Vi har kallt men ingen snö.

Så söt kisse, mina två har sina skålar precis likadant då vi också har en hund som annars käkar upp det :)

Trevlig fortsatt helg!

Therese på Granne med Pellgårn sa...

Så fint och vitt det är i ert kök:)
Hos oss är snömängden likvärdig men tänk förra våren var det nästan lika mycket och på bara två veckor var allt puts väck!:)

Gabriella sa...

Så ljust o härligt kök!
Och de där snöhögarna är väldigt bekanta här med, det tar sin tid tills de smälter bort. Men sol vårigt på promenaden på isen är inte fel=)

Lotta sa...

Hej!
Så fint du har det, alltid så inspirerande att kika in till dig!
Mvh Lotta

Ekenäsliv sa...

Oh My så mycket snö!!!!!!! Här i söder har den smält, men har hört att oväder är på väg nästa vecka med snöblandat.. Nästa vecka sätter vi kakel i vårt kök, liknar ditt minsann:)
Kram Anna

Anonym sa...

Die Katze auf dem Tisch und habt Ihr noch so viel Schnee=unglaublich schön. Gruss von Cosmee

Manne's hverdag sa...

Elsker bildene fra ditt vakre og lyse hjem.

Så mye snø dere har. Her i sørøst Norge har det nesten ikke kommet noe snø i år, og våren har kommet for fullt. :)

Klem

Millygarden sa...

Gudars skymmning ni får ju vinter fram till midsommar med all den snön! Tur det är vackert med snö.

Kram Marina

Anonym sa...

SÅÅÅÅ fina bilder:) Jag gillar verkligen din blogg..underbar inspiration.
Jag önskar dig en skön vecka:)

LOVE Maria på inredningsvis.se

kitchen accessories sa...

Hello
Fairly excellent submit, This webpage presents helpful data to us, I praise you
Thank you!

Emma - Mittblandmyggen sa...

Hej! Jag har gett dig en "blogaward" på min sida för att jag ständigt insspireras av din lantliga inredning. Nu när jag snart ska flytta till hus så kommer mycket idéer hämtas från din blogg :) Du kan läsa awarden på: http://mittblandmyggen.blogg.se/2012/march/jag-fick-en-blogaward.html

LOPPISLIV sa...

Oj vad mycket snö ni har ännu, här har vi barmark, men så brukar det ju vara, visst är det ändå konstigt vilken skillnad det gör upp eller ner :-))

Så fint i ditt vita kök, ohhhh så jag längtar efter ljusa golv till vårt kök, här händer ingenting just nu, först sovrummet sen köket....ja ja den som väntar på något gott, heter det visst...fniss :-))

Fin söndagkväll, imorgon har vi en ny vecka framför oss igen, KRAM Paula

john sa...

Oh how much snow !!! Lovely kitchen and especially your nice cat ! Have a nice Sunday...Gail x

Sara sa...

Hej hej =)
Erat kök är så himla fint!
Vi har oxå en liten Maja här men hon är helt vit =)
Hoppas att du haft en mysig helg.
Kramar ifrån mig

Anonym sa...

Hej! Det blir första gången som jag lämnar ett litet avtryck, men jag brukar kika ;) Gillar din jättemycket!! Anledningen till detta är att jag blev alldeles lycklig av att se dina lampor vid ytterdörren!! Vet du möjligen var jag kunde få tag i dessa charmanta lyktor? De hade gjort sig utmärkt på vår glasveranda!! mvh Malin

martin sa...

Vilken fin vinterbild :)

Anonym sa...

Ops... Så mycket snö!!!
Här i Värmland har vi ingen snö alls kvar, helt ljuvligt att se alla fina knoppar som börjar komma nu =o)

Tack för din otroligt härliga blogg <3

Kramar Melinda

Leather sofa sa...

Hello Everyone
I admire this post! It’s nice to see many questions answered in a blog post like this.