fredag 1 augusti 2014

Gomorron fredag !!

 Då var det fredag igen, veckorna rusar på och det känns faktiskt lite höst likt på kvällarna, det är mörkt och gräset är blött...


 Nu är hela långsidan på vårt gårdshus renoverat klart ! Ny isolering, ny brädfodring, nytt runt alla fönster, fönstren är kittade och målade...såå fint det blev. Jag är noga med detaljerna, ribben är smal och runt fönstren är det enkla raka foder,vi målar med falurödfärg, jag vill bevara den gamla stilen, lite torparstil om ni förstår...Det här gjordes inte på en dag, huset är 14 mtr långt..men nu är alla sidor renoverade. Och man riktigt känner att huset mår gott nu.


Och här myser lilla Nisse, jag fotade bilden alldeles nu, han ligger och myser i verandan medans jag bloggar, lillen som redan är 11 år !
Ha en fin fredag alla, vi fikar något gott idag
Kraaam Anette

10 kommentarer:

G:a Affären sa...

Faluröda hus tröttnar vi aldrig på och så fint det blev! Sedan gillar jag fönstren och jag gissar att det blev en hel del att kitta med alla dessa rutor. Detaljer gör mycket och fodren tar inte över med onödiga krusiduller.
Och så lilla Nisse, han verkar ha det bra där under täcket. Liten, att han redan är elva... små hundar brukar leva längre så han har säkert många år framför sig.

Nospuss på honom och en kram till dig!
Cia

fianathome sa...

Jag blir lika glad i sinnet då jag ser att gamla boningar och hus, få sig ett lyft åt rätt håll. Fantastiskt att bibehålla husets original. Vi bodde för många år sedan i Lomma, en gammal bruksort med underbara gamla fina hus lägnst med en lång gata parallellt med stranden. Det ena huset efter det andra fick genomgå renovering vilket innebar att man blåste husen totalt och ersatte allt med sten, betong, stål och glas och allt blänkte. Sorgligt och förfärligt fult. Idag finns det inte ett endaste hus kvar från gamla miljön. Allt är renoverat och orten tillhör de orter som är poppis vilket gör att folk har gott om pengar (inget ont om det) och då syns det bums. Att ha mycket pengar är inte samma sak som att ha god smak eller tvärtom. Så jag älskar verkligen de gamla genuina. Jättesnyggt ni gjort det.
kram
Fia

tanjasliving sa...

So sweet the dog!
Have a nice day!
Tanja from Germany ;-)

Anonym sa...

Åh så fint! Underbart att ni gjort det så stilrent!

Ulrikeღ sa...

...nice weekend...und drück mir Nisse :O)

liebe Grüße
Kram Ulli

Gabriella sa...

Så fint hos dig, härlig vacker stil! Och lilla Nisse där han ligger, så söt:)

Seawashed sa...

Your kitchen makes me sigh...beautiful. I would imagine your home to be white or grey on the exterior so it was a surprise to see red! Your sweet lil dog reminds me of my bella. They bring such joy.

LOPPISLIV sa...

Så himla fint i ditt kök, skafferiet är ju så charmigt med de gamla pardörrarna, en härlig känsla där i ditt kök...Jättefint!!

Och lille söte Nisse, så söt och sover sött gör han också under täcket, lilla godingen! Ha en fin lördag!! Kraaaam Paula

Tinas bo sa...

Ååååhh så fint huset blev!!
Vilket jobb ni haft.
Men det lönade sig ju verkligen!! :)

Vilken supergo bild på söta Nisse!
:)

Här är det fortf såå vaaaamrt, men vi har häftiga oväder oxå..
Ingen ordning alls..

Kraaam Tina

maria at inredningsvis sa...

HÄRLIGA bilder :) hoppas att du haft en skön solig sommar och att hösten blir lika bra.

Ny post ute…Inredningsvis semesterkrönika 2014 :)

jag önskar en skön dag

LOVE Maria at inredningsvis – Swedish decor, food, and fashion