måndag 15 september 2014

Före & efter i köket

 Idag visar jag före & efter bilder från våran renovering av köket ! Jag hade längtat såå efter den renoveringen, i flera år och 2010 blev det äntligen av.


 Vi rev ner taket och satte upp ett trätak, väggar och delar av golvet revs också. Och här ser ni öppningen till matsalen, den ska sågas upp till en större öppning så att ett par gamla pardörrar kan sättas in....


 Här har pardörrarna kommit på plats, och mitt Smeg kylskåp har äntligen fått en plats i köket. Vi anlitade en snickare som gjorde vår köksinredning, jag hade tittat på många gamla köksinredningar innan jag bestämde mig för hur jag ville ha det, skåpen går ända upp i taket och inne i skåpen är det pärlspont och gammeldags gångjärn....

 Här ser ni faktiskt hur överskåpen ser ut inuti också ( vita skåpet längst fram i bilden ) de gamla underskåpen är kvar ännu...men ojj så kul det är att se renoverings bilderna man glömmer ju så fort.. Delar av golvet revs och ersattes med nya plankor, det var ett detektivjobb kan jag tala om, att hitta rätta bredden på plankorna....


Och ett gammeldags skafferi blev det också, som jag är sååå nöjd med, dörrarna är gamla pardörrar som jag fyndat på Blocket ( där gör jag nästan alla mina fynd )
Japp, det var lite av vår köksrenovering, som jag har visat förut men det kan vara kul att se igen tänkte jag.
Ha en fin start på veckan
Kraaaam Anette

7 kommentarer:

Sallys hus sa...

Hej hej!
ja du vännen.. den där renoveringen var vi nog många som följde med spänning..;)
Å så bra det blev sen då!! Som en dröm ju ♥
jag älskar också före o efterbilder.
Å du kan verkligen det där du!
ha en fin dag, kraaaaaaaam katarina

LOPPISLIV sa...

Hejsan Anette! Ditt kök blev toppen så tjusigt med skafferiet och pardörrarna, charmigt som tusan!! Jag längtar också efter att få vårt kök renoverat, nya skåp och luckor...hoppas nästa sommar kanske? Ha en fin dag!!
Kraaam Paula

Maria sa...

Det är alltid lika roligt att få se före och efterbilder. Vilken skillnad det blev och så fint. /maria

Gabriella sa...

Åh så fint alltså! Roligt att få se före och efterbilder. Vilket jobb, ja jag smäller av så snyggt det blev:)

Annas skattkammare sa...

Ert kök är så urfint, och innehåller flera av de saker som stod på min önskelista när vi renoverade vårt kök för två år sen, nämligen ett skafferi och en smeg. :) men jag fick annat som jag önskade mig, bl.a. En vedspis, så jag är ganska nöjd ändå.. Men skafferiet funderar jag mycket på fortfarande, det skulle gå att bygga ett i hörnet i köket.. :) Tack för alltid fina och inspirerande bilder! De fina lamporna över diskbänken, var har du köpt dem?
Kram Anna

G:a Affären sa...

Det är helt otroligt att se sista bilden efter den som visar det uppbrutna köksgolvet!
Och en sak jag beundrat med köksskåpen är hyllplanen som går att flytta, som i gamla skåp. Skafferiet blev verkligen extra med de gamla dörrarna och så pardörrarna förstås!
Men nu har ni renoverat hela huset och Lillstugan! Vad blir det nu då?

Kramar till dig!
Cia

Anonym sa...

Hej !
Har letat med ljus och lykta efter lampor som du har i köket med glaskupa , kan du skriva vilket märke det är och var de går att få tag i :).

Tack på förhand!