fredag 10 april 2015

Jakriborg

 Jag höll på att sätta kvällskaffet i vrångstrupen då jag såg ett reportage på Tv om det vackra nybyggda Jakriborg !! I Sverige dessutom, wow, att någon vill och kan och bemödar sig att bygga så här vackert !!! Jag visste inte att detta fanns i Sverige

 Jakriborg ligger i Skåne, kolla bilden som är fotat uppifrån, ser ni, som en egen liten by.... Arkitekten berättade i reportaget att det var väldiga motsättningar från övriga i landet att bygga på det här viset, att bygga med charm, gammeldags takkupor och vackra detaljer !! Så gör man bara inte, nä modernt ska det vara med raka linjer...herrejisses, vart är vi på väg kan jag undra, det gamla kunnandet försvinner, nog är det väl mysigt att bo så här !!


 Kolla bara portalen....


 Vilka härliga Julmarknader i Jakriborg !! Skulle jag bo i skåne så skulle jag vilja bo här...

Ser ni, det ser nästan ut som en teaterkuliss, lite overkligt, men overkligt vackert !! Vill du läsa mer om denna vackra by så klicka HÄR.
Nog är det väl tur att någon bygger så här eller hur ? Nu vill jag åka dit och kolla på alla fina hus.
Fredag...då fikar vi och unnar oss
Kraaam Anette

8 kommentarer:

Lenas trädgård sa...

Javisst är det vackert! Och inte visste jag heller om denna by, fast jag bor nästgårds till Skåne! Väldigt fina hus och fin miljö.
Trevlig helg!
kram Lena

LOPPISLIV sa...

Ja dit ska vi när vi kommer hem en helg! Ser ju helt fantastiskt ut! Härligt när man bygger nytt med gammeldags charm! Kommer du hit någongång måste vi träffas :))) kram goa vän!! //P

Fia sa...

Såå fint, vill åka dit o bara uppleva stället ♥ Min kollega var där för ett par veckor sen, hon sa att det var så mysigt o pittoreskt, nästan som i en saga..! Kram o trevlig helg ♥ / Fia

Anonym sa...

Ja, det är speciellt och vackert!
Men nybyggt? Nja... Men du kanske menade i förhållande till dess utseende?

Kram

Kočičí máma Lada sa...

Thank you for the wonderful reading about Jakriborg.

Unknown sa...

Härligt.

G:a Affären sa...

Jaa, jag såg ett reportage om det. Härligt att bygga nytt efter gamla förlagor! Jag håller med dig och raka linjer borde förbjudas!

Kramar
Cia

Barfota i mossan sa...

Så himla fint det är! Trodde först när jag såg bilden att det var nån gammal stadsdel utomlands... Jag skulle också kunna tänka mig att bo där.
Trevlig helg!
Katarina