tisdag 22 maj 2007

Glasverandan

Välkomna in i min Glasveranda....

Här sitter vi och äter eller fikar...hängde upp spetsgardiner (dom är riktigt gamla ,men förkorta ,gardiner ska gå till golvet,men dom är så vackra så här inne får dom hänga ett tag ) och sydde cafegardiner av handdukar (såklart) som jag förlängde med linnetyg..Inga panelgardiner här inte...

Den härliga soffan, där är det skönt att ligga och läsa..Kuddarna är sydda av...ja,just det gamla handdukar...


Soffan i en annan klädsel..nu ser den ut som bilden ovanför...




Fönstrena vid ingången har fått cafegardiner för solen gassar in där..så då kan man dra för..



Mina stoltheter `Myrten träden´har fått komma ut i verandan en stund...






Den här Ockragula dörren (som ska bli vit i sommar) leder in till huset...ser du skylten Lena?
Nisse följer mig nyfiket då jag går runt och fotar...




I Söndags var det varmt och soligt här , så då städade jag och bytte gardiner i glasverandan.Äntligen kan man börja sitta där och äta ...det är så ljuvligt att vara där inne, man hör fågelsången genom de lövtunna glasrutorna...till och med när det regnar är det mysigt att sitta där.Glasverandan är inte så gammal som den ser ut, vi byggde den 2004, men vi har använt oss av gamla fönster och pardörrarna på utsidan är gamla.Jag har alltid velat ha en glasveranda,i början kändes det nästan overkligt att jag hade en.Så ni förstår nog att där inne njuter jag...Ha en bra dag alla Kram Anette

45 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är en dröm funderar på hur mysigt det är att ligga i soffan och läsa en bok. Cafégardinerna är jättefina jag tror att jag kanske gör likadana.
Tack för att du visar din fina veranda.
Ha en bra dag!
//Carola

Elzie sa...

Nejdu Anette! Nu får du sluta göra oss vanliga dödliga avundsjuka över ditt vackra hem!! Skämt åsido, vilken underbar veranda. Är det ett gammalt hus du bor i? Har inte "förstått" vilket. Försöker övertyga gubben om att vi "behöver" en liten farstu på framsidan. Nu är där bara en trapp med järnräcke. Hur trist som helst.
Många kramar Elzie

LantlivsAnette sa...

Lantliv:Det är verkligen rogivande där inne,och att ligga där och läsa är underbart..
Elzste:Ja,det är ett gammalt hus vi bor i, tror det är byggt 1938 ungefär..Övertyga gubben nu..en fin farstu förskönar hela huset..
Har du en blogg själv ?har inte kommit åt någon adress ...

Anonym sa...

Jisses så underbart du har det! Kul att jag hittat till din underbara blogg... du blev genast en favorit :)

Hulda sa...

Så nydelig du har det på glassverandaen. Flotte detaljer og møbler. Gardinene var også skjønne. http://huldals.blogspot.com

Anonym sa...

Ohhh, så fint!!!! Som en dröm....

Lotten sa...

Åhh, vad fint! Jag blir alldeles varm inombords när jag ser din fina veranda!

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men tack Nisse, jag känner mej väldigt välkommen! ( det är ju bara min favoritbild, han är ju hur söt som helst.) Men suck & stön, nu blir det så där i kroppen igen, jag mår illla, du har det ju såå himla mysigt så fy f-n va mysigt!!
O ja, jag kan förstå att ni njuter av er "nygamla" veranda, ser ju ut att var muinst 200 år och hur mysig och vacker som helst! Man blir lätt grön av avund...
Så vackert med den blommiga soffan, alla handdukskuddar, all trådslöjd, myrten och ja, allt! Var det riktig Myrten? Den där duken, var kommer den ifrån? Dörren tycker jag var läcker med sin gulockra, ska du verkligen måla den? Även om jag vet att den självklart blir fin i vitt med..

Tack för titten Nisse, det var jättetrevligt!! Mari.

Skatan sa...

Åh kära nån så fint!

Glasveranda, ja det finns på min önskelista också : ) Det gäller att introducera idéerna långsamt och över lång, låååång tid. Till slut kommer idén så plötsligt från sambon och då är den minsann både bra och genomförbar...känns det igen?

Nåväl, av bilderna att döma ser det inbjudande ut att ligga stilla, äta praliner och stillsamt bläddra i någon lättläst lektyr. Den bilden rimmar dock illa med allt det arbete jag förstår att du lägger ned för att få det så fint som du har det!

Ha en bra dag!

Dubbelörn sa...

Vilken underbar glasveranda!!! *ohhhh*

Nisse är ju supergo, tjejerna mina skulle nog gärna komma på besök ;)

Men jag skulle inte måla om dörrarna! Jag älskar dessa pardörrar i gulockra...o spec till röda hus... Så otroligt vackert o inbjudande.

Anna sa...

Åh, så vacker din glasveranda är. Och så fint med cafegardiner av handdukar. Tack för den fina idén. Man får inspiration och tips varje dag från alla bloggar. Underbart!

Ha en fin dag!

Anonym sa...

Åhh, vad mysig veranda du har, vi funderar oxså på en glasveranda.Kul att man får se lite olika från er bloggare, du har ett kanonfint hem, och en härlig blogg/ Anita

Brunkullan sa...

Hej!
Oj vad fin veranda!! Vill också ha:-)
Läste ditt inlägg om studsmatta på "spets o snor".
Vi har en i grönt!! Köpt på studsmattespecialisten (nätbutiken). Den var svindyr å andra sidan, jämfört med de billiga varianterna på typ rusta, barnenshus osv..
Men jag ville ha en grön, och bara här hittade jag en:-)

Susanne

Gita sa...

Det ser verkligen ut som i min drömveranda. Det är så vackert!

Anna sa...

Oj oj oj vad vackert du har på glasverandan! Jag tappar nästan andan! Vilka fina cafégardiner och kuddar du gjort av gamla kökshanddukar! Toppenbra idé (Använder själv gamla vackra kökshanddukar som "sittdynor" på ett par caféstolar).

Åh soffan ser helt ljuvlig ut! I båda klädslarna! Helt bedårande. För att inte tala om dörrarna! Wow säger jag bara! Vilken lycka att få ha så vackra dörrar i sitt hem!

Kram
:)Anna

Stina sa...

Jag säger bara...Järnspikar, vad fint! Puss

K A T A R I N A sa...

Jag drömmer om en glasveranda.
Vad fint du har hemma Anette.

Ha det gott
Kram
katarina

Angelika sa...

å fyy så många fina kort som du har tagit på din veranda kan jag inte ens hitta att knäppa i hela huset här ... föresten så ska vi åka till kalix och titta på ett hus. en ljusblå norrbottensgård i grytnäs, den ser helt underbar ut..
den fanns på annons i dagens tidning, i bostadsbilagan.. kanske jag hittar mitt drömhus nån gång..

Interiørhuset sa...

Så vakkert og så flink du er til å sy og gjøre det koslig rundt deg=)
Må også få si at jeg likte godt dine favoritter i forrige innlegg=)

Hem och Lycka sa...

Syns verkligen inte att verandan är nybyggd! Underbar!

Hannele på Hisingen sa...

Vilken underbar verandra.

Marie sa...

Vilken fin glasveranda du har. Man blir ju bara såå avundsjuk. I den soffan hade jag gärna tillbringat ett par timmar med en bra bok. Supermysigt och jättevackert alltihopa.

Ha en fortsatt fin kväll.
Marie

♥ Pia... sa...

Hej...du hade nog lite bråtom..jag har så mycket som jag vill ha inlagt idag..men det blev för mycket...förresten ..hur akn du få till det så himla fint..på en skala ett till tio...säger bara det...du är en jäkel till att inreda..tur du redan har en affär..man blir nästan vemmelkantig...jag fann bara en liten glasklocka ganska söt ..litehög kanske..men..den stora som affären hade var alldelles FÖR stor ..mitt lilla hem drunknar under den:) ska tillbaka och njuta mer av din glasveeranda..den som ändå hade ...nää jag har ju nte det..får nöjja mej med det lilla jag har...kramizzar från en sliten , glad trött Pia..det var på hörselvården jag var på idag..jag är inte sjuk..bara HÖRSELSKADAD..av barnen på jobbet:)

Lantliga drömmar sa...

Vilket underbart hem du har! Och vilken härlig och fin blogg! Dig länkar jag gärna till, om det går, så får jag kika in ofta, ofta... :-)

Ewa sa...

Hej och tack! *L* Ja, det är kul att pyssla, men i ärlighetens namn fixade jag mer förr. Man orkar inte på samma sätt då man har små barn, och ekonomiskt är det svårare då man är ensamstående. Men jag har alltid älskat att sy, fixa och dona.
Va fint ni har. Jag ska också ha en riktig "pelargonveranda" en dag.
Kramar/Ewa

Färjtorp sa...

Ja det var verkligen en helt underbar glasveranda! Säger som nån redan sagt att det är en dröm att få en sån. Vi ska bygga farstu nästa år på vårt hus så kanske kan man bygga en "liten" mysig en...
Tack för titten!!!
/Johanna

Anonym sa...

Hej Anette!!
Vilken fin blogg sida du har. Den verkligen inspirerar till hem inredning. Med din blick för vackra saker och sättet att kombinera dem på så blir det så vackert och juvligt att se på.

Kram från din vän maria.

♥ Pia... sa...

hej...det är bara jag ige....jag har oxå tinnitus...den eviga ljudplågan..jag börjar lära mej hantera den..det var bl.a därför jag var på sjukhuset i Karlstad..det finns ett tinnitusteam som som jag går hos för att lära mej hantera.det..ville bara tala om det...konstigt..hur det kan vara ..har inte träffat så många med tinnitus /hörselskada...vilket sött arrangemang av de rödvita handdukarna ..nu vill jag ha tid tillatt fösöka sy den rullgardinen OCH nåt med handdukarna ...hej...nu skriver jag nog inget mer på ett tag...tror jag...förresten så träffade selma en liten nisse idag..en tre månaders litenvalp..såååå söt..

Husbilsresan sa...

Tack så mycket för din fina kommentar på mina favvosaker.
Åååå *suck* jag blir såååå avundsjuk på din veranda *ännu en suck* Vill ha!!!! vilka härliga spetsgardiner...och kafégardinerna av handdukar...guuud va du är duktigHa det så bra du och sitt på din veranda och fika....jag är inte avundsjuk alls....närå ;)*suck...suck*

Skogsmusen sa...

Som vanligt helt underbart fint! du har verkligen öga för inredning.

♥ Pia... sa...

hej...jooodå ..jag har allt..det där..hörselnedsättning..(ska ha hörapparat..på ena örat...men nej klara inte det..än)ljudkänslig,tinnitus..Allt beror förmodligen på dagismiljön..jobbat i 22 år...har oxå haft det länge..förträngt det...och så plopp...kom det upp till ytan ...det är hanterbart ibland..Selma har hjälpt mej mycket..avstressande med djur..scrapbookingen och bloggandet/datorn är det som håller mitt oljud stången... nu ska jag iNTE skriva mer i kvälll måste ta en runda med SELMAN...

Angelika sa...

vi har inte vart i dag och tittat på huset, det är visning den 23 så då ska vi fara.. kan skicka en länk på huset..http://www.fastighetsbyran.se/# det finns bara en i risögrund..
det ska bli spännande att se hur det ser ut..

Lena sa...

Vad fint hem du har! Titta gärna in på min nya blogg. Har inte hunnit att lägga upp så mycket än, nybörjare som man är :-)
http://inredningochliteannat.blogspot.com/

Lavendel & Romantik sa...

Fy 17, va fint du har fått till det. Jag håller med alla som skrivit till dig och plussar på det dubbla...Himel va fint det va du norrländskan Kram från kullan som är grön just nu ;-) Kramiz/Majsan

Lime sa...

Heeeej Namne! Va roligt att titta in hos dig - du har det väldigt fint hemma!!! och lyllos dej som jobbar i en inredningsaffär. Gissa om det vore en dröm? Vi ses garanterat igen :-) Ha en fin vecka!

Lena sa...

Glömde att säga att jag länkat till din härliga sida om det var ok?

Älvgården sa...

Din glasveranda och hela ditt hem är helt underbart!
Måste ju snart göra ett besök i er fina butik...
Förresten, jag har letat en sån tygkanin som sitter i soffan till mina flickor...säljer ni dom?
Jag har även funderat att sy en i vitt linnetyg.
Kram/Anna

hulukvarn sa...

Men gud vad fint!! jag säger det igen, vilken härlig omgivning ni verkar ha! superfint verkligen!

elin1976 sa...

Blir så veldig inspirert når jeg ser slike bilder.

♥ Pia... sa...

Morrn.....är inne på en snabbvisit ..bara för att kolla läget..men det hade inte hänt nåt i natt..undrar vad det blir för bilde idag?? Köket kanske? Eller Nisse förståss..vill se en bild på Nisse igen...finns det många westiesar i Kalix? Här hi min trakt finns det en hel del nu.. Har du möjligtvis prismor till salu i din affär ..4 st...närmare bestämt ...är inte ute efter så gamla , för jag ska ha dom ute!!! hej hörs senare går väl inim lite anonymt från joget kan jag tänka mej...Selma ska bäras ut för morgonpromenanden nu..PIA

LantlivsAnette sa...

Tack alla för era fina kommentarer..ska försöka att svara på lite frågor..Tyg kaninen som syns i verandan har vi inte i vår butik..Ja få se hur jag gör med dörrarna..vita eller inte..
Alla textilier kommer från den egna butiken..
Och jaa jag hinner vila i verandan (i bland)..Kram på er alla..

Anonym sa...

Vilken underbar glasveranda du har!..superfint med gamla fönster..man får intrycket av en gammal veranda. Jättefina möbler, gardiner och detaljer! Jättefina tyger och fint täcke i soffan!..Mysigt helt enkelt!..skulle gärna sitta på din glasveranda! :) Kram

Anonym sa...

Åh, så underbar veranda! Det ser jättemysigt ut!

Betty sa...

Vad fint med alla röda toner.
Är själv så feg med att använda färger , kanske får jag tänka om ?
Kramar Betty

Helena sa...

Hur har du satt upp din cafe gardin ? :)