fredag 18 maj 2007

Sovrummet

Sänggavlarna med pärlsponten bakom....

Nuförtiden bäddar man ju inte med överkastet,utan viker det vid fotändan....


Skärmen som jag sytt ett tunnt vitt tyg i med broderade fjädrar på...



Lite pynt på en av väggarna...


Idag visar jag vårt sovrum.Som jag tidigare har skrivit så är en vägg,den bakom sänggavlarna,klädd med pärlspont, jag skulle vilja ha ett ord språk ovanför sängarna och det går ju inte att måla dit på pärlsponten,men på en längre bräda eller nåt.
Måsta nog fundera ut någon fin text.Ni som kan Feng Shui, kan man ha det ovanför sänggavlarna ?Måsta nog fråga så att man inte förstör natt sömnen eller nåt...
Ha en bra Fredag alla, jag ska till jobbet snart.
Kram Anette

22 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Men åhhhhh Anette...vill du verkligen gå UPP ur den sängen? DET skulle inte jag vilja iallafal..du milde himmel så härligt sovrum och vackert ...jisses så grön jag blev helt plötsligt...Det är ett stort sovrum förstår jag..väldigt vackert var det ...ska gå till jobbet jag med, snart..ska bara.....ha det så gôtt i dag/kväll...PIA

Anonym sa...

Hej!
Ännu en härlig blogg!! Det var länkat hit från Vardagsrummet - där jag läste om en vacker rullgardin. Nu undrar jag om även jag skulle kunna få ta del av beskrivningen till den. Min dotter håller på och fixar i deras sommarstuga och till köket har hon nu tänkt sy hissgardiner men denna gardin var inte heller fel så jag skulle vilja kunna visa henne detta innan hon sätter saxen i tyget. Lite sent är jag kanske ute eftersom sömmnaden skulle påbörjas idag när hon vaknat på em efter nattens arbete. Men om det är OK och du har möjlighet att maila mig den så skulle jag bli väldigt glad! Även jag skulle kunna tänka mig en sånn gardin i rummet där jag nu sitter.....
Vänliga hälsningar ylva
ylva.seidel@telia.com

K A T A R I N A sa...

Hej Anette! Vilken fin blogg du har, Jag skrev ett inlägg till dig i går men det gick upp i rök. Du och jag låg på BB samtidigt i Kalix ca 100 år sen (känns det som) snarare 14 nu i sommar :-) Jag länkar till din blogg från min om det går bra.

Mvh
Katarina i Ökx

K A T A R I N A sa...

Vilka underbara sänggavlar, var hittar man såna? Jag slutar konstskolan nu i juni och flyttar hem till Ökx, och ny lght. Är på jakt efter sänggavel till en 140:s säng.

Mvh
Katarina

Anna sa...

Så hemtrevligt och mysigt sovrum. Sänggavlarna är himmelska.

Ha en trevlig helg!

Anonym sa...

Åh, så fina sänggavlar!! Verkligen jättefina! /Terese

Anonym sa...

Vilka vackra sänggavlar du har!..och fint med pärlspont och den gammeldags lampan i taket! Vilka söta hjärtekuddar i sängen! :)

n o r d i n g å r d e n sa...

Jag vet inte, men ngt händer med mej, känner mej yr och illamående, andnöd och pulsen stiger.... jag misstänker det är DITT fel!! ;)
Vilket vackert sovrum!! Vilken fröjd att få ligga där, t.o.m med 40 graders feber ; )
Mycket smakfullt med pärlspsontsväggen och vikskärmen och alla vackra detaljer som det som hänger på krokarna.
Gulliga hjärtan som hänger där men även hjärtkuddarna. Jag/Vi ska påbörja renovering av vårt sovrum strax, har precis köpt tapeter men det lär väl drörja innan det står klart, men jag undrar, jag kommer nog ta bort gavlarna på sängen men jag skulle vilja ha en sängkappa, har du sytt den el finns det likn att köpa färdiga??

Ha en bra helg, tjingeling!

Anna sa...

Åh vilket ljuvligt romantiskt sovrum! Älskar sängarna - så vackra:)Och skärmaen är underbar! Var har du fått tag på den?

Ha en härlig fredag!

:)Anna

Stina sa...

Men du, damen...du får inte visa såna där bilder här. Jag blir så sjuk då. Måste nog åka in akut!:-)
Kram Stina

K A T A R I N A sa...

Hej Anette!
Tack för inlägget :-) Jo foto älskar jag, vi har bara haft ngr veckor foto på skolan. Men jag fotar så mycket på fritiden ändå.

Jag är nog både &, photo- och shopaholic :-D

Kramar
Katarina

Drömskåpets Hanna sa...

Hej!
Vilket sött sovrum ni har!

Eva Agnes sa...

Vilka ursnygga sängar! Du har så fint överallt. Det sovrummet är en riktig pärla.
Inget vet jag om Feng Shui men så mycket vet jag att man ska omge sig med saker, människor och situationer som man gillar. Då blir man automatiskt glad.
Måla du på en bräda. Det hade jag gjort.
Och, jag är nöjd och glad varje gång jag går förbi mina vita "guldramar"... :-)
Kramar Eva

Signes Vind sa...

Så fint så fint. å Lill Nisse är för ljuvlig där han ligger på det vackra virkade armstödet.

Hem och Lycka sa...

Åå så vackert rum! Där kan det ju inte finnas en chans till att sova dåligt inte! kram

Marie sa...

Ditt sovrum är jättevackert.

Ha en fin kväll.
Kram Marie

♥ Pia... sa...

Japp då var man här då igen:) men det är inte jobbigt precis att sitta och titta i denna bloggen..ja,jo jobbigt på ett sätt man blir som litte sjuk ... men väldigt vackert ...hela huset är som en drömmm och då har vi väl inte sett köket än va? då kommer jag förmodligen att gå i taket...huvvaligen...17 okt. ska pyret komma.....:) nä nu får jag avsluta kvällen inne på din blogg..måste sova för att orka fixa allt i morgon....ska fortsätta röja ur svärfars hus.!!.DÄR är det mycket vill jag lova..ha det så bra...vill gärna se en kammad Nisse...:)..PIA

Mrs M sa...

Hej! Vad fint du har det och vilken underbar blogg! Jag blir alltid lika glad när jag springer på nya, härliga bloggar... Ha en trevlig helg! Kram Mimmi

Interiørhuset sa...

wow for ett nydelig soverom!!! De nydelige sengene,detaljene,dekoren og så det nyyyydelige klesbrettet!! Det var ett av de fineste soverommene jeg har sett! Kan du ikke bare lage ett bilde med tekst og henge opp over sengen?

LantlivsAnette sa...

Tack alla för era fina kommentarer!
Säng kappan har jag sytt själv.
Vikskärmen har jag köpt i en butik jag tror den kommer från IB-Laursen.

Anonym sa...

Så otroligt vackert ni har i erat sovrum ! Sänggavlarna är ju en ren dröm !

Kram Kram
Carina

Anonym sa...

Underbart! hem du har!!kramar