söndag 13 maj 2007

Vår Butik

Vita speglar från House Doctor,lykta från Lisbeth Dahl...
Skärgårds grejer,burkar och annat fint...

Pynt hus inspirerat från butiken Ambiance..


Tvätt kanna och emalj grejer....



Svart vit trend...



Lantligt pynt....



Tänkte visa lite bilder från min och syrrans butik.Jag har bara fotat avdelningen med pynt,den kallar vi för `Presentboden´,
( skylten skymtar fram på en av bilderna).
Vi har en avdelning med bara tyger och sybehör också,det är vår största grej vi är i huvudsak en tygaffär.Men det är roligt och fint med en pynt hörna också.
Affären heter Toras Tyger efter vår mor som startade den 1976.Men vi är på gång att byta namn nu till hösten då vi även ska flytta butiken ner till det alldeles nybyggda shoppingcentret.
Mycket spännande på gång nu i Höst alltså.Namn förslag mottages tacksamt.
Kram till er alla Anette

33 kommentarer:

Lin & Lavendel sa...

Vilken fin butik ni har och massor av fina saker!

Jennyshemochharmoni sa...

vilken mysig butik ni verkar ha! Mycket fint som jag skulle kunna tänka mig :) Ha en skön söndag!

Nina sa...

vilken härlig och inspirerande butik du och syrran har ! jag älskar tyger - jag är sådan som gärna köper tyger och glömmer av dem på en hylla.....

Lavendel & Romantik sa...

Men gu`så mysigt det såg ut,avis tror du önskat mig någe liknande hela mitt liv hoppas att det går bra för er jag håller mina tummar.Väldigt mysigt ha det gott Kram/majsan

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken jättefin och hemtrevlig butik! Inbjudande, där skulle jag inte haft ngt emot att shoppa loss!! Ser bara härifrån att det är mycket jag skulle kunnat tänkt mej! Ja men så fint det blev med det där "glasrummet", jag har sett det på Ambiance också och tänkt att jag också vill ha så, fast jag har ju ingen butik och det skulle nog se en aning sjukt ut i köket ;)
Ha en bra söndag!! Mari. ( Namnförslag får jag spinna på ett tag... även om namnet Tora borde få bakas med på ngt vis, el?)

Hem och Lycka sa...

Vilken ljuvlig butik!! var ligger den nånstans, måste ju bara komma nån gång?

Namnförslag, hmmm, knepigt, håller nog med Mari att det vore fint att Tora får vara med lite grann så kanske gamla kunder hänger med. Plus att er mamma säkert skulle uppskatta det! "Toras ljuva ting" kanske ;-)

kram Mia

Husbilsresan sa...

Å,sicken härlig butik ni har!Synd bara att jag bor för långt ifrån...annars skulle jag vara stammis =)
Namn på butikan...varför inte bara Tora...jag tycker det ät ett fint namn.Min mamma hette Nora...det är också ett fint namn,tycker jag.
HA en skön dag!Kram!

Lavendel & Romantik sa...

Ja, nog tror jag på det.Gör inte du? Det finns nog mycket som vi inte vet eller kan.Inte flummigt alls Kram/Madame Majsan ;-) Till dig Anette

Anonym sa...

Åh, så mycket fint! Kan inte Du jag få skriva ett inlägg om Dig och DIn butik i min blogg? Det vore jättemysigt! Mejla mig gärna; inredningsbloggen@glocalnet.net Hälsningar Pethra

Interiørhuset sa...

For en vakker butikk!!
Det må være utrolig inspirerende og gledesfult å gå på jobben hver dag,når man er omringet av så masse fine ting.

♥ Pia... sa...

Ibland så när jag skriver en kommentar ..så försvinner den...skrev just en lång ..som försvann..:( det jag skrev var om din affärsom var helt su´per..DEN affären var nåt det...den måste ni vara nöjda med...namn Toras lantliv , Lantlivet, nåt med dina handdukar i namnet kanske,Lantlivet hos Tora,det finns fler...:) och som du kanske sett så har jag nattgäster,bla. min son som är DATASNILLET vårt...som fick hjälpa lilla mor...bytte tex till svenska på bloggen...det kan jag säja gjorde en hel del...NU fattar jag ...Nu kan jag inte sitta här mer...en liten pratmakare vid namn Isak pockar på uppmärksamhet..innann de åker hem...

Lotta sa...

Hej!
Jag hittade till din blogg via Majsans shabby chic! Och oj vilka fina saker du visar upp. Hit tänker jag komma ofta, jätteinspirerande bilder!

Kram Lotta från Skåne

Anonym sa...

Oj, vilken mysig butik! En sådan skulle jag vilja ha...!! Vad roligt det måste vara att jobba i en sådan liten gullig affär....

Lotten sa...

Jättefin liten affär - där skulle jag kunna gå runt länge och titta!

Namnet.... jag håller med övrig om att Tora borde vara med på ett hörn;-)

Hulda sa...

Så koselig blogg du har, og for en nydelig butikk! Der skulle jeg gjerne ha vært. :) Nydelig hund også. Jeg har også hund, bichon frise. Kom gjerne innom meg, du finner meg på; http://huldals.blogspot.com

Marie sa...

Vilken fin butik ni har. Massor av fina saker. Kram Marie

Anna sa...

Åh en sån härlig butik ni driver! Lyckostar som får jobba där varje dag! Det är annat än att sitta vid ett trist skrivbord hela dagarna!

Kram
:)Anna

Elzie sa...

Vad härligt att ha tillgång till allt detta under ett tak. Älskar att gå omkring i tygaffärer, har gjort sen jag var liten. Likadant i garnaffärer, men tyvärr finns inte många såna här i Växjö. Inte mig veterligt i alla fall.
Ha en skön vecka så ser vi fram emot ny bilder. LIka fina som vanligt.
Kram

Stina sa...

Den där platta liggande emaljsleven. Pris? Hihi...
Puss

Stina sa...

Alltså...jag ser att min förra kommentar inte kom med. Hm!

Jo, jag sa att jag höll på att dö när jag såg butiken. Kommer sitta och titta på bilderna flera gånger. Puss

Anonym sa...

Jag har skrivit om dig på min blog idag! Kul med en till Kalixtjej! Hälsningar Lisa

Anonym sa...

Hejsan!

Hittade hit från en annan blogg, så kul att man hittade dig här. Jag vet ju inte vem du är, men säkert har vi träffats då jag brukar besöka den varje gång jag är i Kalix. Jättekul att ni har bilder på affären så man får se vad som är nytt sedan man var in sist, bor i ÖKX så jag är bara i Kalix en gång varannan månad eller så :)

Eva Agnes sa...

Vilken underbar affär du får vistas i varje dag.
Avundsjuk är jag....
Nytt namn??? Kanske Toras Trolltyg?
Tack för dina fina ord om min Habibi och hans matte...
Kramar Eva Agnes

MODERN COUNTRY sa...

Dåååån! Dere selger akkurat slike dekorasjonsartikler jeg er så glad !! Fargene, materlialene og stilen, ja alt er bare meg. Sukk...burde ha bodd litt nærmere nå altså.Oj, ja navn ja..Lantlif heter jo en annen butikk..hmm..den må jeg tenke litt på :) Ha en fin uke med mange herlige dager i den vakre butikken!

LantlivsAnette sa...

Tack alla för era fina kommentarer!!Och tack för era namn förslag oxå..man blir alldeles rörd över allt beröm man får ..ja vi ska nog vara glada över vår butik ,hoppas att Kalix borna oxå är det...Tänk att jag blivit omnämnd i 2 st bloggar nu...jättekul,och tack alla som vill länka mig..Många tack blev det TACK och kram från lilla mig...

Dubbelörn sa...

Vilken underbar butik!! Ni har verkligen lyckats skapa en härlig stämning. Emaljerade kannan m handfatet tar jag gärna till vår drängstuga/gästrum ;)

Kramar

Anonym sa...

For en herlig butikk, skulle gjerne vært på besøk der, ser litt på stoffene deres og pynten..nydelige ting dere har!

Utrolig fint spiserom dere har også!

Anonym sa...

Hej på dig! Kommer inte ihåg hur jag hittade hit men har tittat in ett par gånger. Vad kul att få se din butik!! Man kan få veta vart den ligger också?!
Namn förslag från en främling,,,
Toras töser.
Ha det gott i butiken!
Anna

Anonym sa...

Världen är liten ibland...

Så det är ni som driver den butiken !!! Att jag inte förstod det från början... hi hi !!!

Då kan jag stolt berätta att jag har faktisk besökt eran butik ett flertal gånger. Och inte går det att komma tomhänt därifrån heller... hi hi !!!

Massor med mysiga och fina saker har ni och jag är den kunden som gärna stannar där i flera timmar och bara njuter av allt fint.

Jag önskar er lycka till med flytten till det nya shoppingcentret - där blir det jätte bra förstår jag. Men jag hinner nog in till er ett par gånger innan hösten och det är dags för eran flytt.

Kram Kram
Carina

Anonym sa...

Vilken underbar butik ni har! Där skulle jag gärna handla om jag har vägarna förbi! Mysigt! Kommer inte på nåt namn just nu men Tora kanske ska va med på nåt sätt! Kram :)

Anonym sa...

Jag är såå kär i speglarna från House Doctor och vilka fina segelbåtar och dina gamla fönster *njuter* :)

Mollys Hus sa...

Ser helmysigt ut! Fanns många godbitar på bilderna. Ditt hus verkar också jätte mysigt!

Anonym sa...

Vilken trevlig blogg Du har!
Det enda namn jag kan tänka mig till Er butik är Toras Tyger och Ting. Det "ligger bra i munnen", gamla kunder känner igen det och det lockar förhoppningsvis nya! Loggan är lätt att komplettera och Ni kan stå kvar på gamla platsen i telefonkatalogen vilket är bra för Er inarbetade kundkrets.
Lycka till med nyöppningen!