onsdag 13 juni 2007

Igår hade vi syjunta hos mig....

Vi är ett tjej gäng som träffas varannan vecka och har trevligt..äter..fikar och skvallrar...igår var vi hemma hos mig.Jag dukade i glasverandan..det är så roligt att duka fint..det hinner man ju inte annars på stressiga vardagar...


Vi bestämde oss för att ha syjunta för många år sen när barnen var små..vi hade inte tid för oss själva..att få sitta ned och bara umgås....det var en klok ide´att bestämma oss för syjunta...
Det har blivit som en `helig kväll´..min kväll...
Inte för att vi syr nånting..näää...men vi pratar heminredning och annat...
En bild på mina Àppel blossom´pelargoner som trivs i verandan....


Jag tog in en kvist från äppelträdet som vi har på gården....det doftar ljuvligt..och vacker är den också....



Kaffet och fikat var vi tvungna att inta i köket..det var kallt och blåsigt igårkväll...så det blev för kallt att sitta i verandan....




Bibeln åkte fram...alla ville kika i den (inte bibeln men nästan Franske`Stemninger ´var det )





På kvällen fick jag ALLT detta av kompisen Lena från Boden...KOLLA...paj..bullar..matbröd...gissa om jag blev glad....Hörni det finns snälla människor....Tack Lena !!!
Det var allt för idag....Kram Anette

42 kommentarer:

Anonym sa...

Oh så mysigt att bara träffas och snacka! Min mor ahr också syjönta, men de syr inte heller vidare mycket...

Granne med Selma sa...

Tro sjutton att ni inte syr något på era syjuntor. Tänk att få komma hem till någon som dukat så vackert, har så fint och bara sitta ner, mysa, prata, skratta... Vet du, nu tänker jag kolla runt med vänner runt om om inte vi oxå skulle kunna ha "sy"junta :-) Tack för tipset!

Anonym sa...

Vad fint du dukat upp det. Och synd att ni inte kunde sitta kvar där, men vad gör det? Ditt kök är ju så vackert så folk njuter väl bara av att få komma in där *s*.
Här skiner solen - återigen - från en klarblå himmel. Hur mycket värme klarar man av???
Kram Elzie

Anonym sa...

Det är så fint så man går av! Vilken fin dukning! Så vackert. Såg även hängmattan. Affären hade utförsäljning förra sommaren de upphörde med försäljningen p g a att de blivit pensionärer. Jag fyndade iallfall en liten babyhängmatta då.
Ha en bra dag!

Skatan sa...

Så fint! Till och med dina kompisar har klätt sig i matchande färger...hade du ett finger med i spelet? Här regnar det och känns ruggigt idag. Det gäller att ta sats ordentligt för att komma igång... : )

Ha en bra dag!

Spets och snor sa...

Vilka goa vänner! Det är livet det! Fika och prata heminredning med sina vänner :-)

Elzie sa...

Jag glömde ju en sak jag skulle fråga - som vanligt! Det gäller de små zinklyktorna ni har i affären. Går det att köpa dom, per post alltså? Jag tycker dom är så söta.
Kram igen från Elzie

Skatan sa...

Ok, då kan jag pusta ut... ;-) Det låter sunt i mina öron!

Anonym sa...

Vi er en gjeng ungdommsvenner som også har en slik klubb, er så koselig, og det er enda viktigere nå når mange av dem har barn...blir sjelden vi møtes ellers.

Super fin pådekning, og den paien så bare sååååå god ut!

Stina sa...

Vad kul och vad mysigt . Puss

johanna sa...

Det är väll mysigt..vi är oxå fem tjejer som träffas arannan vecka där är bla Marie min lilla veranda med..det är så roligt,för när dom kommer så kan man duka med det där lilla extra för vi har precis samma smak o intressen allihpa...
Du hade gjort så himla fint,hade gärna suttit där o njutit=)

Anonym sa...

Va mysigt!

♥Linda♥ sa...

Hej!
Det är verkligen speciellt att sätta sig vid ett bord där någon har ansträngt sig för att göra så fint den kan för att jag ska komma. Man känner sig som gäst så välkommen tycker jag. /Linda

Skatan sa...

Inlägg nummer trettioåtta hos dig idag...sorry! Du, jag undrar om du har varit på det här stället i Töre? Jag gasar oftast som tusan just där i krokarna. Kanske kan det vara en idé att bromsa in nästa gång? Vet du någonting om det?
(Adressen är från blocket som du säkert redan har listat ut... : ))

http://www.blocket.se/vi/12286747.htm?ca=2_s

Anonym sa...

Det var ju synd men inget att göra nåt. Är ju sent ute - i vanlig ordning *s*.
Kram Elzie

Anonym sa...

Gud vad kul med en syjunta! :) Härliga bilder visar du också :)

Länkar till dig, är det ok?

marie sa...

Vad ska man säga , kan bara instämma med alla andra! Hade gärna kommit på din syjunta, som tur är har vi en mysig syjunta också. Syr gör vi inte så mycket men jag har tänkt att jag ska börja brodera....
Ha det så bra!!!

Anonym sa...

Vilket fint arrangemang med pelargonerna och det underbara lilla huset!

♥Linda♥ sa...

Hej igen!
Tack för kommentaren hos mig. Appropå strykapå märken så har jag betalat in pengar och sitter nu spänd förväntan :-)
/ Linda

Anonym sa...

Åh vad mysigt med syjunta och trevlig sällskap hade du också.

Och vad mycket gott du fick av Lena - hon är så snäll - jag vet. Tyvärr har jag inte tagit mig till hennes café ännu... fast det gått nu flera år sedan hon tog över det. Men jag ska dit förr eller senare... hi hi !

Härliga foton du har som alltid !

Kram Kram
Carina

Färjtorp sa...

Så mysigt ni verkar ha haft! Fin dukning du gjort. Vi brukar också ha en juntakväll och det är alltid uppskattat!!

Kram Johanna

Brunkullan sa...

Vad fint du dukat!
Vi är också 10 st gamla grannar från gatan vi bodde på förrut som träffas 1 gång i månaden och surrar och pratar.
Uppehåll i juli och augusti så vi hinner vara hos allihopa under ett år. Den vi är hos bjuder på te/kaffe och kaka.
Vi avslutar varje träff med vinlotteri:-)
Åldern är från mig som är yngst (35) upp till den som är äldst och blir pensionär nästa år!!

Nästa år har vi 10 års jubiléum.

Hur kul som helst:-)

Susanne

♥ Pia... sa...

näääää men nu ble ja sugen å på åha "syjunta" hade det när mina barn var små...det är ett tag sedan nu:)...men tamejtusan om jag inte ska kolla om vi kan göra det igen,,,vilka fina fat du hade till underlägg..emalj eller plåt...skit snyggt alltså...och måste även slänga lite beröm över dukningen ...snyggt......suck ..säger som vanligt.. alltid lika fint...nu ska jag gå och kika om jag har något bra tyg eller kuddvar som jag kan styka på märkena ...tjingelong...återkommer snart igen:) ...PIA

MODERN COUNTRY sa...

For et nydelig dekket bord! Blir helt misunnelig her altså, av alt egentlig. Mye koselig selskap, god mat og nydelige dekorsjoner, skikkelig koselig nydelig! De gardinene med røde striper i bakgrunnen var herlige! Alle disse bildene får meg til å lengte til Norge og min familie med mange rundt bordet, det gjør meg så varm i hjertet :)

www.mariante.se sa...

Men så mycket vackert för öga å själ....
Kan inte se mig mätt på den ena bilden läckrare än den andra!
Önskar en skön em & kväll å välkommen till min blogg!

♥ Pia... sa...

hej...nu var jag allt jättetvungen fort in igen och titta på en förstorad bild(visserligen gjorde jag det för fem minuter sedan, men:)gud vilken ideee ..duslängde på mej nu...nu måstejag rota runt ialla skåp på jakt efer nårt sånt...åhhhh...suck...eller tack..kanske man ska säja..ingen kan säga annat än att man får ut mycket av att "bara" blogga..man lär sej ju nåt vaenda dag...tjing igen...PIA och du vag gött å vara ledig ...är jag i morgon .....

Blommiga Karin sa...

Hej!
Syjunta och syjunta...men ni verkar ha haft en trevlig kväll med gott fika,bibelläsning...=)och trisslotter eller??
Tack för bilder på vackra pelargoner och fin miljö hemma hos dig./Karin

::fina:: sa...

Vad vackert du hade dukat och oj vad pajen ser god ut, nu blev jag hungrig! Mums! Jag förstår, precis som andra kommenterat, att ni inte hinner sy. Låter underbart att träffas så där och bara prata & äta varannan vecka!

Anonym sa...

Jag har länge tänkt bjuda in grannfruarna till 'syjunta' hos mej. Nu har du inspirerat mig att ta tag i det!

Men jag tänkte faktiskt att vi skulle sy också...

Ikväll ska jag sy nåt jag tror du kommer gilla...
Ingela :P

♥ Pia... sa...

Hej...var längesen...Nisse var för söt...ibland hajjar jag till..han är ibland mer lik selma än hennes bröder..de är mer grövre ocjh längre i nosen...det var många godingar..Zippo i höganäskrukan, uno i randig tröja och milton vid datorn..så goooa...blir så sugen på en liten valpis ..igen..ska kolla Dino som kommer till lördagen till längtan var det tror jag hon hette?!

Anonym sa...

Gu, vad kul med syjunta, var med min mamma på det då jag var liten. Jag skulle vilja ha en riktig syjunta eller pysseljunta, men det är ju inte så många som handarbetar nuförtiden.

n o r d i n g å r d e n sa...

Oj, oj....om man ändå hade fått vara med på det kalaset!! Jag hade väl bara suttit och dreglat, INNAN glassen kommit in!!
Vilken smakfull dukning, helt underbar!! Jag skulle helt glömma syjuntan, skulle bara sitta och glo på det fina bordet med alla vackra ljusen och andra ting!! Å jo, bilderna fr Esacpe tog jag bara från deras sida och satte in, som du har gjort med dina på kanten! Ha det gott Anette, hoppas handukarna kommit!! Mari.

n o r d i n g å r d e n sa...

Hi, hi... vi skrev visst om varandra, samtidigt!! Tack, min mamma blir så glad att läsa, de är inte sorten som tror sig " ha ngt särskilt" i övrigt.... Tack för din kommentar!! Mari.

Eva Agnes sa...

Du vilken härlig fest. Man måste bara göra så ibland. Duka fint, göra sig till med mat och bara prata...
Underbart dukat bord. Skulle gärna varit med där.
Kramar Eva Agnes

Marie sa...

Åh, så fint du har dukat. Ser såå mysigt ut. Visst är det roligt att få duka riktigt fint ibland? Jag tyckte jättemycket om den vita korgen som pelargonerna och det lilla huset står i. Underbar!

Ha en bra kväll.
Kram Marie

Husbilsresan sa...

Å,det är sååå mysigt på din glasveranda.Och vilka fina tallrikar och glas du har.
Äppelblommor är ljuvliga...dom passade fint där i fönstret.Vilken gullig kompis du har då, som kom med så mycket gott....henne ska du vara rädd om =)
Ha det så gott!Kram!

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Godkväll!tack för din fina kommentar. Blir lika glad varje gång du hör av dig...att få beröm från dig som har så fint var roligt. Sov gott, Kram

johanna sa...

Du är ju rolig..=)vilken tur att du såg den..
kramar

MODERN COUNTRY sa...

I dag fikk jeg Ariadne At Home, et Nederlandsk blad jeg abonnerer pa i posten. Denne ganen var det sa mye flotte lyse innredninger. Kom til a tenke pa ditt hus. Mye av det du har av mobler, tekstiler og dekorasjoner er bare sa flott og jeg ma si det inspirerer meg veldig. Matte bare innom og fortelle deg det :) Ha en fin kveld!

Anonym sa...

Håper det er greit at jeg har lånt et bilde fra din blogg....Hvis ikke må du bare gi beskjed så skal jeg ta det bort...

LantlivsAnette sa...

Tack alla för era kommentarer..ser att många också har en syjunta eller tänker ordna en..gör det, det är så kul att träffas och surra..jag har tänkt börja brodera lite..så att det blir en riktig Syjunta..Kram till er alla...

Anonym sa...

Åh, du har så mysigt och trevligt på din veranda! Jättefint dukat och va god pajen såg ut!..mums.. :)