onsdag 21 januari 2009

Blogg trender....

Jag måste få börja med att tacka alla som hurrat och röstat på mig som ambassadör för Kalix !!
Ojjj, röster från Skåne i söder till Norra Finland, till och med Norge !! Tack alla !!!


Nu var det ju det där med blogg trender ! Blogg världen är enormt stor och har en hel del att säga till om, om allt möjligt, men väldigt mycket om trender. Jag ska ta upp några som har blivit stora. Väggord är ett av dom, vi har ju sett många duktiga bloggare som målade väggord förhand direkt på väggen. Men nu finns det enkla fina väggord att köpa färdiga !
Vi har det nu i vår butik, den här bilden har jag fotat i syrrans nya lägenhet. Hon har en fin text ovanför sina hyllor.
Vill du designa ditt eget väggord så går det också...jag har lagt ut några i vår webbutik, men det kommer flera.

Jaa, också har vi dessa populära kotavlor ! Något som jag aldrig sett förut....men som dök upp i bloggvärlden....


Små griffeltavlor som har hängt i lagårn, ovanför varje ko...jag hittade min här...
Så kan det många gånger vara, vi frågar och hjälper varandra att hitta saker...


Quiltar och plädar i massor, det har väl alla ?



Och vem har inte rullat strutar sen man började blogga ? Vita strutar, strutar av gamla boksidor, jaa olika sorter, jag har till och med sytt strutar av gamla textilier med monogram på..dom visar jag nästa gång....trendspaningen fortsätter.
Och igår fick vi hem sååå fina nyheter till butiken, jag ska fota idag och lägga ut i webbutiken, nyheterna ska nog ligga där i kväll, så kika in då. Föresten jag säljer en underbar sak på Tradera nu, kanske jag ångrar mig, men nu är det gjort...kolla i högra spalten...
Kram Anette

61 kommentarer:

Shabby Homestyles sa...

Good morning! Lovely pictures.

Melly

LOPPISLIV sa...

Ohh så fint hos din syster, helt underbar bild. Väldigt fint med två tallrikshyllor jämte varandra så där. Jag har i jul målat väggord på vår vägg i vardagsrummet. Det var så roligt så nu har jag fått mersmak, det ska få bli ett recept på köksväggen också har jag tänkt.

Ja visst känner man igen sig i det du skriver, ang kotavlor och strutar med mera...hihi. En sifon och madonna är också några av saker som kommit hem till oss tack vare bloggvärlden. Men en kotavla och bakbord är jag också på jakt efter just nu. Alltid är det något man vill ha...listan tar aldrig slut. Kram Paula

Sunells sa...

Det är så otroligt inspirerande att blogga och få ta del av alla fina inredningsbloggar, sedan jag började har jag lärt mig mycket nytt...
Har börjat gilla och uppskatta gamla ting som en gammal kulram tex som jag hittade på en loppis igår. Tänk att man kan bli så lycklig över att hittat något som man letat efter:)
Ännu en gång tack för en inspirerande blogg, du var en av dom första som jag började läsa för ca ett år sedan. Kram och ha en fin onsdag!

Kram Katariina

Diverselådan! sa...

Det var trevligt att få veta att man är trendig, har ko-tavla, väggord, quiltar och strutar. Lyckades pricka in "alla rätt". *skrattar*
Kram!

Anonym sa...

Kul.....väntar på fortsättningen!
Bor syrran din i lägenhet nu, köpte inte hon ett nytt hus?
Hon verkar ha supermysigt hemma.

Ha en bra dag
Kram Pernilla

Lilla huset på prärien sa...

Kul läsning! Det är verkligen många trender i bloggvärlden som du säger. Jättefin klänning du säljer också, två storlekar såg jag!

Önskar dig lycka till med försäljningen.

Kram Jenny

My Lovely Things sa...

Hej Vännen!!
jo men så är det..underbara trender ..som sprids på löpande band..

härligt..

så otroligt fin bild med tallrikshyllan över soffan..
nu ska jag spana på min blogg..min höger splat laddar inte upp.fattar inte varför..

ska kolla detta..
ha det så bra..
kram anna

vitstil sa...

gomorron,,jag har svarat på ditt mejl,,men som sagt ,jag är osäker på att det finns nåt att visa på det sättet,,,vi kan ju avakta,kramen susanne

Rummet för välbefinnande sa...

Ja, visst kan det rassla till fort när vissa saker kommer ut på en blogg!!! Du är ju en inspirationskälla utan dess like, och det är så roligt att se att du blivit nominerad. Jag ska minsann gå in och rösta på dig för det är du verkligen värd!
Ha en fin dag!
Kram Mia

Hemmalycka sa...

Mycket fina bilder, ja det är fina trender i bloggvärlden.
Själv har jag väggord på två ställen i hemmet men skulle säkerligen kunna ha det på fler ställen.
Kram Åsa

rosenskära sa...

Håller med dig helt angående trendspridandet, det är otroligt!

Plötsligt finns det en himla massa saker man "behöver"...!

Som t ex din Odd Molly-klänning nu! Aj, aj, jag har aldrig unnat mig något från dem, men den är sååå fin!

Kram/Lena

♥ Pia... sa...

Morron morron Anette..va ska du sälja den fina klänningen??..Vilket roligt inlägg..bloggtrender..låg faktiskt i saoffan och tänkte på det nu när jag legat sjuk...vilka underliga ..underbara saker som händer i bloggvärlden..blir förundrad ibland...Har annammat allt utom just kotavlorna..hihi..kanske de till och med finns en hemma i ladugården...... din är ny förstår jag...rösta ja ..jisses DET glömde jag ju bort..ska bums..Annars håller jag på och piggnar till..börjar kneget i morgon..då får jag väl bekänna färg kan jag tänka mej..ha en sköööön dag..här är grått...regn i snön...men vad gör väl de...jag är gla ändå....kram..PIA

hemtrevnad marie sa...

Ja, visst är bloggvärlden en trendsättare...och du i synnerhet!
Har ingen kotavla ännu...men har allt frågat guben om det hänger någon i vår fallfärdiga ladugård...men jag får inte gå in där, han är rädd att den brakar ihop...vem vet vilka skatter som gömmer sig där?!
Men sen är ju också trender i en stil som inte går ur tiden, lantlig gammaldags stil kommer ju alltid att vara aktuell...på ett eller annat sätt.
Det är ju värre med de moderna trenderna...himmel vad de känns inaktuella efter ett år redan...det är tur att man är sin stil trogen, haha!
Ha en fin onsdag!
Kramis

Brunkullan sa...

Ja visst är det härliga trender ändå:) Håller med om dem alla! Har ingen kotavla, men med en bonde i byn där vi har stuga, och en vän som jobbar som djurskötare på en naturbruksskola, så tror jag att jag ändå ska kunna komma över ett gammalt orginal...Hoppas i alla fall:)

Och jag mailade iväg en röst igår:)

Kram Susanne

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Visst är det så....Plädar, strutar, kotavlor, för o inte tala om fattigmassilver..

Jag har målat ett gammalt skrivbord från 1800 talet och idag när jag "piffade" till den o ställde den ute i verandan tänkte jag just på hur fattigmanssilver håller i sig, hos mig iaf... =)

Kan vi få se mer bilder från syrran din =), eller hon kanske har en blogg?

Ha en härlig dag. Kram Pirre

In my house sa...

Hej hopp å godmorgon Anette.. Hehe,,, gud va kul, jag hade redan många läsare på min sida,,, och kunde snabbt klura ut varför! *jättekul*

- Visst går det trender m,m hit å dit!!! Fast jag är sån, så om jag ser något många gånger, så tröttnar jag!!! eller jag försöker ändå att komma på egna saker,,, ¨å att ens hem blir personligt,, och härligt!!!
- Äntligen snart är vårat golv klart,,, målat alltså!!! det fick ju snällt vänta pga lill hallen,,, alltid så ska man ha många projekt pågång samtidigt!!! ;)


Kraaaam josse

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Neimen Anette, selger du Odd Molly kjolen din ?!.. jeg bor i min, men kan vel tenkes jeg går trøtt av den jeg også, hi hi.

Jo visst skapes det trender her inne, men det er bra tenker jeg at trendene skapes direkte av oss på gressrotplanet , trendene stiger opp istedet for at vi får det bang i hodet fra noen på et designkontor en plass ;o)
Ha en fin dag
Klem

Det vita dårhuset sa...

Hej på dig Anette!
Håller på med storrenovering hemma och är bra sugen på helvita golv! Såg att du har det så jag tänkte höra med dig nu när du har bott in dig i dina vita golv om du fortfarande skulle måla de vita?!
Har 3 små barn hemma som måste få röra sig fritt utan att man blir rädd för att golvet ska bli enormt repigt.Hur känsligt är det?
Blir väldigt tacksam om du har tid att svara=)
Kram Erika

Millygarden sa...

Åh så fint Syrran har det! Får vi se mer?


Kram Marina

Monica sa...

Hej !!!
Superfint är det hos syrran ...........men så är det ju också , just din.... syster......
Kul med trendspaning.......Ja,väggord är underbara.......har inte några än,men det beror på att jag måste måla om alla mina väggar,som är "krackelerade" efter att en granne ,under mig tog bort några väggar........men sedan kommer det upp några,för det är otroligt vackert.......quiltar,oh,ja,det har jag,såklart......strutar ja,fina.......kotavlan har jag inte.......MEN jag har en annan rolig grej.....som faktiskt är en så kallad "släkting".....den måste jag visa nån dag........
ack,för trendspaningen.....undrar vilka trender som kommer härnäst....
Och du.......du har även en röst från Italien..........
Kram ,Monica i........Rom

Martina Andersson sa...

Hej alla underbara människor!

Hoppas att allt är bra och att du mår bra! Jag vill tacka alla och underbra människor som varit inne och lämnat förslag på namn och som hoppas på mig i mina kommande planer

Har nu bestämt mig för 5 st namn på butiken och ni får jätte gärna gå in och rösta på förslagen nu !


Massor kramar Tina

Anonym sa...

Va roligt att läsa. Vårt hus är inte inrett i den lantliga stilen men jag gillar att läsa bloggor om vit/lantlig inredning iallafall. Din blogg är underbart, med otroliga vackra bilder.

Sugen på en kotavla blev jag också. Det måste jag fixa mig en.

Karin Lindström sa...

Hej Anette!

Ja nog skapas det trender här! Tänk vad man är påverkbar, eller rättare sagt lättinspirerad. Och det är så härligt, eller hur!

Tack för din underbara blogg och dina rara ord Anette! Du är en källa av inspiration ska du veta!

Varmaste kramarna
Karin

"Keep on blogging"

Bitte sa...

Vilket kul inlägg om trender som skapas i bloggvärlden... jag håller med om allt du skrev :-).

Det är mycket man sett på olika fina bloggar som nu virvlar runt i huvudet som små idéer som inte får ro :-).

Kram
Beatrice

Marie//Tekla Maräng sa...

så fint hos din syster. Håller tummarna för att du får vara Kalix ambassadör, man får ju bara positiva vibbar om Kalix via dig.
Ha det gott Marie;)

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilket trevligt inlägg, vackert och uppriktigt!! Väggord, strutar, griffeltavlor, kors ( det glömde du: ) plädar mm, så vackra ting, som bloggvärlden styrt! Men så vackert det var hemma hos Eva, verkar vara en fin lgh! Fin soffa, kuddar och tallrikshylla! Spännade med väggord i din butik som man kan välja själv, ett sånt skulle jag vilja ha! Din strutar är verkligen vackra!

Snöiga hälsn fr Dalarna till Kalix blivande ambassadör! ; )

In my house sa...

Hihi, anette,,, de tickar på inne hos mig!!! så jag tänkte att du kunde länka till mig varje inlägg numera *fniss* Kul med nya läsare!!! wiieee,,, hehe..

Kraaam j

Karin Lindström sa...

Hej igen Anette!

Vill bara ge dig en liten utmärkelse! Nu duggar dessa tätt igen och du har säkert fått flera, men jag vill ge dig den i alla fall! Du är så väl värd den!

Varmaste kramarna

Karin

Tulipa sa...

Kul att du tar upp bloggtrender...ibland tänker man ju inte så mycker på det. Man bara gör...

Nya varor är alltid lika efterlängtat och lika snabbt vill man visa upp det!
Kallas glädje över saker som man vill dela med andra!

Kram Mariette

Bygatan sa...

Ja tänk vad bra att vi kan inspirera varandra!
Jag har den franska texten som finns i franske stemninger, ovanför vår säng, är såå nöjd!
Fast jag vet inte vad det står, fniss*

Ja, jag tror oxå golvet blir bra, vi har ju trägolv under.

Ha det gott, kram Lena

Butik Östergården sa...

Vad bra det är att vi kan sätta trender här i blogg världen. Har blivit galen i alla texter på väggen. Måste gå in till din butik och se om jag kan hitta något till väggen i mitt sovrum. Som snart är klart.
Vad mycket vackra bilder och stutar du visar.
Kram Helen

Skatan sa...

Hej frun!

Grattis till nomineringen. Om det inte är för sent skall jag gå in och skriva en rad :)

Du - till någonting annat...jag behöver hjälp och kanske är du den som har kontakterna/idéerna? Om du har tid får du gärna kolla in hos mig så förstår du vad jag syftar på.

Ha en fin dag.

/pojksnoppsvädrerskan

linnea-maria sa...

Vilken fin nominering! Då har man fattat att internet är verkligen ett forum att räkna med. Du talar varmt om din hemstad och det gör dig till en god kandidat absolut! Vilket härligt inlägg du har gjort. Visst är det så att vi inspirerar varandra. Man får så mycket infall bara av att sitta och surfa runt men man gör ju något av det man har hemma och sina egna ideer så inget hem blir det andra likt tycker jag. Kram /linnea-maria

Katarina sa...

Hoppas du vinner! Du inspirerar verkligen. Jag håller tummarna för dig.

/Katarina

Skatan sa...

Hej igen!

Tack för tipset! Jag är emellertid på jakt efter en krona med belysning, det vill säga el. Ja, kanske någonting i stil med den bild från Jeanne Dark Living som jag hade lånat till gårdagens inlägg...De allra flesta vackra kronor är tyvärr enbart för stearinljus...

Nåväl, jag får leta vidare :)

annalarssonphotography sa...

Hej!

Du är verkligen värd att nomineras! :)

Roligt inlägg med trender också..

Jag hade faktiskt inte snappat upp det om ko-tavlorna ÄN, men jag överlever med all säkerhet utan! fniss..

Jag har precis börjat blogga, men har alltid varit intresserad av inredning och gamla ting.

Jag ligger i influensa hemma och har precis njutit av reportaget i Tove! :)
Jag måste ta en kik in till din butik när du nämnde de nya väggorden också..

Du inspirerar verkligen!
Kram från nyblivna bloggerskan Anna

annalarssonphotography sa...

Tack söta du! Det värmer :)

Vad trevligt med någon mer som är öppen för det andliga.
Jag vet inte riktigt hur mycket av mitt arbete jag kommer att skriva om just på den här bloggen.. Det får visa sig tror jag.

Ha en fin kväll!
Kraam Anna

livet på utanäs sa...

Godkväll min vän !

Har funderat på trender ... tänk på alla smågranar som folk har ryckt upp med rot denna jul och satt i burk med vatten ;)(jag fick slita som ett djur, för tjurig var den ) och kökshandukar lite här och där ... ja, snyggt är det ...själv har jag suttit och roat mig med att slå in tio "goda" tvålar till vårat badrum och satt dom i en hög glasburk och några ljus, i Nya testamentet ... ja,så trendig har jag varit i kväll ...´

Ha nu en trevlig kväll !
Kram Sussi O ;)

Skatan sa...

Nu har min röst och min motivering nått sin mottagare ;-)

Annika sa...

Hej.
Jaa bloggvärlden har verkligen blivit en möjlighet att sprida och skapa trender. Vilka fina grejer du visar, ko tavlan är en bra grej att ha.
Ha en trevlig kväll.
Kram Annika

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Det är så otroligt inspirerande att blogga och du inspirerar verkligen!
Kram Irene

Veronica sa...

Du har verkligen rätt i din trendspaning!! ;o)

Kram Veronica

Annas skattkammare sa...

Visst är det så.. sen jag började blogga har mina spanar-glasögon börjat leta efter saker jag aldrig trodde att jag skulle söka efter för ett par år sedan.. och fått så många idéer om vad jag ska göra här hemma.. Kram /Anna

Kamomilla sa...

Vilket speciellt inlägg, roligt att fundera över. Strut-trenden har nog varit störst skulle jag tro... Ganska starkt kommer väl kransar också?

smultrongården sa...

Men käre värld, säljer du din Molly?? Skulle tro att du får mer än du betalt för den - gissa om dom varit poppis! Fattar inte hur många jag har kunnat sälja...
Ja, visst är det jag som ska skriva. Magdalena har minsann fullt upp att ta sina vackra bilder så nåt får väl jag lov att göra, hihi!
Självklart kommer du att vinna!! Jag blir mycket förvånad om dom andra två har så många som röstar på sig... Så nu har jag också äntligen lagt in min röst - och förstås håller jag tummarna!!
Kramar,
Eva

Noll54/Eva-Karin sa...

Hej Anette!!
Inte ska du väl sälja klänningen!!!! Jag har en så`n rosa och jag älskar den! Dom kommer säkert aldrig mer igen!
Ja visst är vi påverkade av trender,,,och bloggen har gjort sitt för att medverka till det!

Härligt nu att skörda det som är beställt inför våren,,, måste se vad ni fått!

Ha det så bra!
E-K/noll54

Sallys hus sa...

Hallå där!

Vilket roligt inlägg!
Jaha du tänk vad man har hittat många skatter här i bloggvärlden!!!
den största skatten jag hittat är inspirationen och lusten att förändra och verkligen göra saker.

Så fint det ser ut att vara hemma hos din syster...kan du inte be henne att få fota lite mer??

Så du ska sälja din fina klänning!!!
Den hade du ju kunnat ha när du ska ta emot priset annars...;)
Ha en härlig torsdag, kram Katarina

Verkstedet sa...

Grattis som Kalix ambassadør!

Trendene er ganske så like på vår side av grensen, herlige bilder!!!!

Har lagt en Award til deg på siden min!

Klem

Unknown sa...

Hej vännen,

Saknade dig på Formex. Träffas väl nästa gång hoppas jag.

Har lagt in lite bilder, titta gärna.

Har precis läst om den stora ära som nominerats dig.
Jag har naturligtvis skrivit en rad och röstat på Dig.
Håller tummarna den 31.

Du hittar säkert något fint att ha på dig, allting klär en skönhet.

Till vi hörs igen
Sköt om Dig och må gott
Kramisar Jeanette

Annika i Gamla Stan sa...

Visst vore det roligt om du vann, har röstat och håller tummarna!

Jag har med glimten i ögat spunnit vidare på din inlägg Bloggtrender och länkat hit, samt kommit med lite kontroversiella pysselförslag, samt funderat lite över varför man ofta känner att alla andra har så fint, och att man inte riktigt når upp till den nivå som "alla andra" har i sina bloggar...

Annika

me and alice sa...

Hej tjejen!
Ja det blir slutfikat nu då!!!*fniss* Vi kör lite äppelbitar i stället. Tack för tipset om att värma dom i micron. Lät jättegott!!
Vad fint hon har fått det din syster...
Jag ska nog allt buda på din Molly klänning. Har alltid velat ha den. Helst den beige då, men den grå är också så fin...
Nu ska jag också gå in och rösta på dig!! Håller tummarna för dig!
Kram Susanne

Min Skattkammare sa...

När jag tänker på bloggtrend blir det "shabby chic" som dyker upp i skallen! Detta ord som var alldeles nytt för mig. Och knopphyllor med olika dekorationer! :o)
Undrar egentligen hur trender uppstår, varför vissa saker får sån fart. Det måste helt enkelt vara så att vissa saker tilltalar oss människor extra mycket. Nostalgi......tror jag är en svag punkt hos människan.......
Har precis haft besök av Sotarmurre, och det var nog den svartaste sotare jag sett. Han lämnade väldigt många bevis på sitt besök........hajar du!? ;o)
Ha det så gott, kära vän!
Kram Kicki

Lavendel & Romantik sa...

Hej Anette...Vilka fina bilder stämmer ju hur bra som helst...Ja, lampan är en sån skomakarlampa dubbel och gammal men tyvärr så är det min egen,,, Så jag tänker inte sälja den nu iallafall......Kram på dig/Majsan

Maliva`s verden sa...

Wow,så mye vakkert...alltid inspirerende å besøke deg:O)Ha en fortsatt fin torsd.
Klem fra Maliva

Maliva`s verden sa...

Wow,så mye vakkert...alltid inspirerende å besøke deg:O)Ha en fortsatt fin torsd.
Klem fra Maliva

Sallys hus sa...

Ha ha...nej Ylleklänning kanske inte är det bästa alternativet....

Men jag håller med..det är jätte fina kläder och snacka om rena lyckträffen....de har verkligen gjort sig en hacka.
Mina första upplevelser av Plaggen var dock inte de bästa...
Såg en tunika på säkert 10 pers på Formex för nårgra år sedan....
Inte på en enda stämde mönsterpasset i sidsömmarna.....
SÅnt får jag rysningar av, särskillt när plaggen kostar 1800kr
.....fniss....yrkesskada du vet...

Jag städar o fejjar i butiken idag....har köpt lite pärlhyacinter...det räckte för att lusten skulle komma....

Ha en härlig helg!
Kram Katarina

Handplockat sa...

hej snygging
jaa gör det är du go
vad blir jag skyldig dej?

Hanna sa...

Hej på dej! Du har en award att hämta hos mej! Kramis Hanna

Unknown sa...

Haha, ja det är så kul med bloggvärlden för man får upp ögonen för "nya" saker hela tiden och även ens fantasi får jobba lite och med den kommer inspiration och kreativitet!

Heja dig i tävlingen!

Kram Pia

Rosengårdens Inredning sa...

Hej Anette!

Visst är det härligt med all inspiration man får här i bloggvärlden, och du tillhör dom som insprerar mest ;)

Hoppas du blir Kalixambassadör...

Ha det gott och kramen från mig,

angelhairs.blogspot.com sa...

Vad mysigt med griffeltavlorna som varit hos kossorna tidigare!!!
Kram Jeanette