måndag 29 april 2013

Trädgårdsamatörerna

 Jag har gått med i en förening som heter Trädgårdsamatörerna !! Jag var på mitt första möte i förra veckan !! Jisses vad duktiga de är som är med där, kunniga till tusen..så roligt det ska bli att få ta del av all den kunskapen om trädgård !! Bilden här är från min trädgård förra sommaren..ojj vad jag längtar tills man kan börja gräva o dona där...


Den här bilden är för några år sedan i min trädgård..jag köper nya buskar och träd varje år, jag måste få det mer lummigt..vi har en så hiskeligt stor trädgård så jag vill skapa rum i den, men det tar tid..
I år ska det bli fler buskar och träd..jag köper lite varje år, för det är ju dyrt att anlägga en trädgård också..ideer har man, det saknas inte...
Ha en fin start på den här veckan
Kraaam Anette

20 kommentarer:

Villa Björkenäs Backen sa...

God morgon på dig !

Så fina bilder ! och rosor...det vill jag handla till denna sommaren.
Vi har inte lagt ner så mycket tid än på vår trädgård.
Men drömmar har man.
Vi satsar ju inne dom slantarna. Så är det att inget får man gratis eller hur ? ;)
Men sakta med säkert formar allt till som man drömmer om o h drömmar ska man ju ha ! :)

Så fina bilder . Så fina möbler !

Ha du också en fin dag och vecka ! Kram på dig

VisaLiza sa...

Vackra bilder och så spännande med en förening. Innan man har trädgård är det nästan omöjligt att föreställa sig hur dyrt det är. Vi har grejat med vår i några år och det känns som att vi knappt har börjat! Liza

Lantligt i smultronbacken sa...

Det låter ju toppen med en sån förening. Tänk så många tips ni kan få.
I helgen var det projekt i trädgården för full här hemma. Så roligt och jag vill också ha lummigt. Snart är det bara plantering som är kvar

Kram Teres

Rosor och ruiner sa...

Ja, lummigt det vill man ha det, men som sagt det tar tid... Men Rom byggdes inte på en dag...;)
Trädgårdsarbete är ju så avkopplande o det är härligt nu när man kan komma igång! Ha det gott!

Jennyshemochharmoni sa...

Vilka härliga sommarbilder. Det ser ut som du verkligen har lyckats med din trädgård! Ser jättemysigt ut. Det är verkligen givande med trädgård och att skapa i den. Jag älskar det! Lycka till i föreningen, måste vara hur kul som helst. Ha en fin dag. Kram Jenny

hemma hos lilla mej sa...

Vilka himla mysiga trädgårdsbilder du visar du är ju kanonduktig att fixa och greja även där ! Vad skoj med en förening.Ha en härlig start på nya veckan.Kram Rita ♥

ChiPPy-SHaBBy sa...

LoVe the hint of your WHITE GARDEN CHAIRS... Lovely setting to work on your garden...
Jeanine BURKHARDT - USA

Sallys hus sa...

Hallå där vännen!
Men å vilka ljuvliga bilder!
Ja nu längtar man. Jag gör som du o köper lite varje år. Förra året la vi ganska mycket pengar så i år håller vi nog igen lite. Men lite nytt komemr det allt att bli.
Va himla kul att gå med i en trädgårdsförening. Det lät spännande. Hmm...kanske ska kolla om det finns någon i mina trakter också.
Sally har ont i en tass så vi tar det lilla lugna. Tur att det typ blåser storm ute. då behöver man inte ha dåligt samvete över att vi är inne.
Ha det fint, kram Katarina

Anonym sa...

Nydelige vår bilder:)
Kjempe herlige stoler:)
Ønsker deg en herlig uke
Klem Merete

MINA TVÅ HEM sa...

Så vackert med den härliga grönskan, snart är den nog här igen.
Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

sagolikflora sa...

Åh vilken tillväxt i rabatten på "versers "bilderna. Det är makalöst kul och hålla på med trädgården. Själv håller jag på att ska lumma till en mindre trädgård. Försöka få till det där magiska, har sen i höstas gjort iordning taket och väggarna, golven i trädgården som man säger... Nu ska det mjukas upp med perenner och buskar. Vi har insyns problem på vår trädgård och därav så har vi planterat thujor ( som egentligen inte är min grej) men det växer fort som attan o det behövs. O sen planterat Klotlönn som ska bilda en övre häck. Green Green Green.... Sen är det satt flera japansk körsbärs träd och magnolior. Nu försöker jag komma på vilken växt som ska få stå i samma rabatt som thujorna. Så det händer mer än bara thujor på rad. Klurigt klurigt!!!! Funderar på stockrosor, funderar på irisar, funderar på daggkåpa. Om rabatten ca djupare så hade jag nog satt daggkåpa i framkant och bakom den stockrosor. Så hamnar thujorna bakom det. Men det är ytters liten yta framför att jobba på. Kanske bara 20 cm. Kan dock inte låta bli att trycka dit nåt. Stockrosor behöver väl egentligen inte så stor yta, dom brukar ju finnas på rad längst hus. Tänkte plantera med intervall så inte dessa blir uppradade som thujorna redan är. Thujorna ska bli ca 2,5 m höga i klippt häck. Lite stelt o sen uppmjukas med tex stockrosorna. Ja det är inte lätt o jobba med problemlösningar o samtidigt få till det som man önskat. Oj oj, va långt det blev.
Din rabatt bredvid vita trädgårds stolarna ser så där härligt mjuk ut. En bra grej att dryga ut ytor som man vill bilda rum av är kullersten. På ytor som man tex inte går runt på så mycket men vill rama in. O sen intervall kanta med lavendel. Så vackert o enkelt. Även kryddland som man ramar in bäddarna med kullersten. Det är bara så himla snyggt. Fyrkantiga bäddar och kullerstens ramar som gångar emellan. Syrenbersåer runt stenlagd yta är vackert tycker jag. Kanske en kryddgård med kullerstensramar i samma bredd som en stenlagd yta med syrenberså runt. Så man kan sitta o titta ut från bersån på sina kryddland. Det vore vackert o skapa ett rum för ;-) ja nu skenade tankarna iväg ;-))) lycka till med härliga trädgårds tankar och planer!!!!
Kram Caroline

Gabriella sa...

Så härligt! Och så mycket grönskande att se fram emot=)

Anonym sa...

It's really a great and useful piece of information. I am glad that you shared this helpful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

Stop by my page - dental plans

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
susanne sa...

Å så fint, grönt och lummigt du hade det! Snart är det dags igen! /Susanne

Annas skattkammare sa...

Känner igen mig! Idéer finns men pengar och framförallt tid saknas här. Har tagit en del skott av vänner och familj, men oj sån tid det tar innan det växer. Är nog bättre att göra som du och köpa lite varje år. Er trädgård ser så fin ut!
Kram Anna

Min Skattkammare sa...

Kul med trädgårdsamatörer, alltid trevligt att träffa "jordnära" människor. ;o)
Jättefin trädgård har du redan och ännu finare lär den bli när du är färdig. Fast det blir man nog aldrig om man tycker om att påta.
Önskar dig en fin Valborg!
Kram Kicki

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
G:a Affären sa...

Det ser ut som du kommit en bra bit på väg i dina trädgårdsdrömmar, så fina bilder!
Ja det gäller att plantera lite varje år, jag har köpt ett plommonträd som är härdigt upp till zon 5 och hoppas det kommer att trivas. Träd är verkligen dyra!
Förstår att du (oxen) längtar tills du får jord under naglarna!

Kram på dig Anette!
Cia

Anonym sa...

Trädgårdsamatörerna ja...., där har jag inte vågat(!) bli medlem, känner mig allt för mycket som en Amatör i trädgård för att få vara med där!!
:)

//Boije
The Secret Garden